0

Egy új üzleti modell mutatkozik be az albérleti ingatlanpiacon: PPP Zrt.

Egy új üzleti modell mutatkozik be az albérleti ingatlanpiacon: PPP Zrt.

A magyar albérleti piac viszonylag egyértelmű trendeket követ: a tulajdonosok vagy egy addig használt ingatlanjukkal akarnak pénzt keresni, vagy kifejezetten azért vesznek meg jellemzően újépítésű lakás(oka)t, hogy azokat kiadják albérletbe.

Felbukkant azonban egy újfajta modell, amely a kölcsönös megelégedettségre, a win-win állapotra törekszik. Az Albérlet Budapest, is így adja ki lakásait és szobáit a kezdetek óta mert hosszú távon ez az új üzleti modell garantálja azt, hogy mindenki jól járjon.

Mindezt jó okkal teszi: a megbízhatóság egyre inkább elsődlegessé válik az albérlet tulajdonosok kapcsán, mert sajnos a magyar ingatlanpiacon is elszaporodtak a csalók és a tisztességtelen bérbeadók.

Érdemes odafigyelni a gyanús jelekre

Különös módon az emberek egy része még mindig ritkán köt szerződést vagy kér számlát a befizetésekről és sajnos több csaló is arra szakosodott, hogy felmarkolja a kauciót, a bérlő pedig bottal ütheti a nyomát.

Márpedig, amikor két-három havi kaució 300-600 ezer forint is lehet Budapesten, többen is könnyű pénzszerzési módnak gondolják ezt a fajta csalást.

Gyakoribb eset, hogy bár valóban kiveheti a lakást vagy a szobát a bérlő, de nincs szerződés se számla, ha valami gond adódik, azt magának kell megoldania, nem jelentkezhet be a lakásba és általában is olyan érzése van, mintha ő tenne szívességet a tulajdonosnak, hogy meghúzhatja magát a lakásban.

Ráadásul mindkét eset könnyedén kivédhető lenne.

Bizonyos esetekben a bérlőkkel is gond van

Szokás szidni a tulajdonosokat, miért olyan magasak a bérleti díjak, vagy miért szűrik meg annyira a jelentkezőket, ám érdemes belegondolni az ő helyzetükbe is. Szinte nem találni olyan lakáskiadót, aki ne égette volna meg legalább egyszer magát egy problémás bérlővel.

Százezrekre rúgó számlatartozások, lelakott, mocskos, kifosztott lakás, panaszkodó szomszédok – sajnos gyakoribb, mint sokan gondolnák.

Érthető, hogy egy rutinos bérbeadó inkább vállalja, hogy szőrösszívű, érzéketlen, mohó embernek tartsák páran, mint hogy a lakása hetekre kiadhatatlanná váljon és sok százezres, olykor milliós költségei keletkezzenek.

Létezik azonban áthidaló megoldás.

Ilyen az új üzleti modell az ingatlanpiacon

A PPP Zrt. által is követett új üzleti modell partnerségen, és teljes átláthatóságon alapul. A jelentkezők kifejezetten kedvező konstrukcióban bérelhetnek lakást vagy szobát – ez utóbbi esetében például akkor se változik a lakbér mértéke, ha időközben kiköltözik egy társbérlő az ingatlanból.

Az albérletet csak szerződéssel lehet kivenni, amely mindkét fél érdekeit egyaránt védi, apróbetűs csapdák nélkül. Az összes befizetésről számlát kap a bérlő, így ráadásul akár a lakhatási támogatást is igénybe veheti – amennyiben megfelel a feltételeinek.

Mindemellett ráadásul olyan kiegészítő szolgáltatásokat is kap a pénzéért a bérlő, amivel máshol nem igazán találkozni.

A modern stílusban berendezett, felújított és újépítésű ingatlanok bútorozottan várják az albérlőket, és a PPP Zrt. maga gondoskodik az állandó karbantartásról és javítási munkálatokról. Továbbá egy gyors és segítőkész ügyfélszolgálat is állandóan rendelkezésre áll, hogy minden, az ingatlant vagy a bérleti szerződést illető kérdésben azonnal segíteni tudjanak.

Iktatva: Ingatlan
MACIKA.hu
2011