0

Élj pozitívan, megmutatjuk hogyan!

Élj pozitívan, megmutatjuk hogyan!

Életvezetési tanácsadók, a témában született könyvek, humoros posztok és sablonossá silányult idézetek százai szólnak arról, hogyan érdemes élni. A hétfő reggeli tömegközlekedés, vagy a hétvégi bevásárlási rohamok közepette azonban mégis sokan találkozunk olyan emberekkel, akik minden ok nélkül magukba fordultan élik meg napjaikat. A magyarok sajnos messze földön híresek borúlátásukról és depresszív hangulatukról, s úgy látszik, ez a probléma generációról generációra öröklődik. Egy dologban biztosan igazuk van az életmódváltást javaslóknak, s ez pedig nem más, mint az, hogy a boldogság kulcsa csakis saját kezünkben van.

 

Problémák mindannyiunk életében adódnak, s bár legtöbbször saját gondjainkat látjuk a leginkább fenyegetőnek, mégis érdemes néha más szemszögből közelíteni azokhoz. Járjunk nyitott szemmel a világban, és hamar rádöbbenhetünk, mások sokkal rosszabb helyzetben vannak nálunk. Mielőtt azonban ezt is valamiféle negatív színezettel és kárörvendéssel élnénk meg, érdemes inkább a dolog hála-részét a fókuszba állítani. Mikor érezted magad utoljára hálásnak azért, amid van? Ugyan az anyagiakért nap mint nap tenni kell, de a csúcskategóriás okostelefonnál és a még menőbb autónál vannak fontosabb részei is az életnek.

 

Gyakran hajlamosak vagyunk saját gondjainkba temetkezni és az ebből fakadó frusztrációkat másokon kiélni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a bosszú a legrosszabb tanácsadó, ám ennek ellenére mégis sokan ebben látják életcéljukat egy-egy sérelmet követően. Talán a magyarok is derűlátóbbak és boldogabbak lehetnének, ha a kicsinyességen sikerülne túllépni sokaknak és az energiát saját életük alakításába fektetnék.

 

A boldogság néha egészen apró dolgokon múlik, persze az is lényeges, hogy nyitottak legyünk ezek észrevételére. Egy finom étel, egy baráti beszélgetés lehet éppen olyan felüdítő, mint egy elkapott pillanat a természetben, vagy az ébredő városban. Mindezek mellett ott van még a humor is, amely ténylegesen segíthet bármikor. Ezen az oldalon remek ötleteket találhatsz, ha vicces meglepetésekkel készülnél szeretteidnek, vagy valamelyik barátodat vidítanád fel egy rosszabb időszakában. Ne feledd, a kiegyensúlyozott, harmonikus lelki élet és ezzel együtt a boldogság lehetőségének érdekében Te magad tehetsz a legtöbbet, méghozzá hozzáállásod és gondolkodásod megváltoztatásával, újratervezésével.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011