0

Érdekes balatoni programok: a Szigligeti vár

Érdekes balatoni programok: a Szigligeti vár

A Balaton környékére tervez kirándulást, és az élményfürdők mellett szívesen felfedezné a régió történelmi nevezetességeit? A Szigligeti Vár az egyik legnnépszerűbb látnivaló, és várhatóan a jelenlegi felújítási munkálatok után még többen döntenek majd a várséta és a gyönyörű kilátás mellett. A 750 éves múltra visszatekintő építmény a török uralom ideje alatt mindvégig ellenállt az idegen hatalomnak, falait végül a Habsburgok rombolták le.

A Szigligeti Várat felkeresve számos terület sajátosságait ismerheti meg, és betekintést nyerhet abba az időszakba, amikor a vár fénykorát élte. Napjainkban nehéz elképzelni, hogy olyan puritán körülmények, és mindenféle korszerű technológia alkalmazása nélkül készültek finomságok, mint arról a barokk konyha tanúbizonyságot tesz.

A Várkápolna, és a várkiállítással büszkélkedő Tanítóház egy egész más korba repítik el a történelem iránt érdeklődőket. Arra is lehetőség nyílik, hogy az itt levő felszereléssel webkamerán keresztül kövessék például a mozgáskorlátozott látogatók nyomon a vár egyes helyszínein történő eseményeket.

A Szigligeti Vár egész évben várja a kikapcsolódni, különleges környezetben feltöltődni vágyókat. Fentről remek kilátás nyílik a Balatonra és a környező tájra, de azért is érdemes felkeresni a területet, mert rendszeres programokkal igyekeznek a szervezők kedveskedni a vendégeknek. Koncertek, Hagyományőrző Napok, várfutás, és a nagy népszerűségnek örvendő várfesztivál várják a Balaton legszebb várához érkezőket. Korosztálytól függetlenül remek választás Szigliget!

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011