0

Észak-Görögország gyöngyszeme: Paralia

Észak-Görögország gyöngyszeme: Paralia

A külföldi úti célok között keresgélve a magyar turisták választása gyakran esik az észak-görögországi Paralia városára, mely annak ellenére egy rendkívül lüktető, nyüzsgő nagyváros képét kelti, hogy csupán alig 40 000 fős lakossággal rendelkezik, akiknek az előszezontól kezdve fő bevételi forrásuk az idegenforgalom. A város remek választás azok számára, akik a tengerparti pihenés élményét szeretnék összekapcsolni az izgalmas és forró éjszakai élettel.

Paralia három kilométeres partszakaszán sétálva akár Olympic Beach területét is elérhetjük,a lassan mélyülő, homokos part pedig a kisgyermekkel érkező családok számára is kitűnő választásnak bizonyul. A vízi sportolás iránt érdeklődők sem fognak csalódni, hiszen számos lehetőség adódik az aktív pihenésre is az észak – görögországi városban.

A környék nevezetességei közül a leggyakrabban látogatottak Thesszaloniki nagyvárosa, és a Meteorák kolostorai, melyek igazán különleges élménnyel ajándékozzák meg a látogatókat. A szédítő magasságba épült kolostorokba azonban még rekkenő hőségben is csak fedett testtel léphetünk be.

Paralia vásárlási lehetőségekben sem szűkölködik, ugyanis minőségi árut értékesítő üzletek sorakoznak sétálóutcáin. A hangulatos vendéglátóhelyek, éttermek és tavernák közül néhányat mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen a görög mentalitás, vendégszeretet és az ottani gasztronómia szerves részét képezik a görögországi nyaralásnak. Utazása során mindenképpen szenteljen időt a naplementének, vagy tapasztalja meg a part ébredését még a reggeli órákban!

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011