0

Észak-Magyarország kirándulóhelyei

Észak-Magyarország kirándulóhelyei

A nyár nem csak a strandolás, az élményfürdőzés és a szabadtéri rendezvények időszaka, hanem a hőségriadóknál némileg kellemesebb nyári melegben hazánk  természeti értékeit is mindenképpen érdemes felkeresni. De melyik turisztikai régió mellett célszerű dönteni? Észak-Magyarország kirándulóhelyei garantáltan nem okoznak majd csalódást, hiszen olyan páratlan látnivalókkal várják az utazókat, melyeket érdemes akár minden évben felkeresni – akár egy hosszú hétvége, akár nyaralás alkalmával.

Észak-Magyarország kirándulóhelyei között előkelő helyet foglal el Szilvásvárad és a Szalajka-völgy. A több kilométer hosszú túraútvonal mentén  a gazdag növény-, és állatvilágot megismerve közelebb kerülhetünk a természethez, s ezt olyan látnivalók koronázzák meg, mint a Pisztrángos-tavak, a Fátyol-vízesés, vagy a meredek úton megközelíthető Ősember barlangja.

A környéken járva Aggtelek és cseppkőbarlangja igazán különleges élményeket tartogat. Lillafüred a Hámori-tóval elsősorban nem a fürdőzés, inkább a természetjárás, a horgászat szerelmesei számára bizonyul jó választásnak, de ezekhez hasonlóan páratlan látványt garantál Mátrafüred is, mely a Sástóval Észak-Magyarország kirándulóhelyei közül az egyik legkedveltebbnek számít.

A természeti kincsek felkeresése kapcsán elmaradhatatlan Felsőtárkány, és az ott látható gejzírek, de a magasság és a fenséges kilátás iránt érdeklődők is megtalálják számításukat hazánk leghosszabb libegőjére szállva, mely Sátoraljaújhelyen található. Válassza Észak-Magyarország kirándulóhelyei által kínált remek lehetőségeket, és fedezze fel hazánkat olyan szemszögből, mely némileg távolabb áll a megszokott, Balaton-környéki pihenéstől!

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011