0

Ezek a trendi téglakő lerakási minták és színek

Ezek a trendi téglakő lerakási minták és színek

Kertépítés előtt áll, és a térkövezés kapcsán is ízléses megoldás mellett szeretne dönteni? Napjainkban, amikor rendkívül széles választék áll rendelkezésre a piaci kínálatban, nem könnyű kiválasztani azt a típust, amely a homlokzathoz is illeszkedik, és funkcióját tekintve is megfelel elképzeléseinknek. S ha már megtörtént a beszerzés, még mindig ott a kérdés, hogy milyen mintával érdemes dolgozni.

Bármilyen téglakövet választ (lehetőségek itt: Dalostuzep.hu Barabás téglakő), ne feledkezzen meg arról sem, hogy a lerakás folyamata hozzáértést igényel, hiszen a tökéletes végeredmény csak így garantálható. A térkő mintájának, méretének és a burkolandó terület nagyságának függvényében többféle lerakási minta közül választhatunk.

Legegyszerűbb a futó-kötés, de a sakktábla-kötéssel, a középső-kötéssel vagy a halszálka-kötéssel is mutatós, látványos, és trendi területtel gazdagodhat az otthonunkat övező környezet, vagy az autóbejáró. Ez utóbbi esetében javasolt a vastagabb típusok mellett dönteni, hiszen itt a teherbírásra és a nagyobb strapára mindenképpen számítani kell  majd. 

A változatos színekkel egészen egyedi hatást is elérhetünk, érdemes elgondolkodni egy kör felépítésén, vagy a mediterrán kertek hangulatát otthonunkba csempészú úgynevezett vad-kötésen, mely alkalmával többféle méretű kövek kerülnek elhelyezésre, mintegy a véletlenszerűséget és a rusztikus-jelleget megcélozva. Térkő választás alkalmával érdemes az itőtálló minőség mellett dönteni, és a terep előkészítésére is fokozott figyelmet fordítani. Ha így tesz, hosszú éveken át gyönyörködhet a végeredményben, és persze élvezheti a funkcionális előnyöket is.

Iktatva: Kert
MACIKA.hu
2011