0

Ezek voltak a legjobb, legnépszerűbb társasjátékok 2017-ben!

Ezek voltak a legjobb, legnépszerűbb társasjátékok 2017-ben!

A 2017-es évben a legjobb társasjátékok között olyanokkal találkozhatunk, mint a Trónok Harca, Exit, Dixit,  Dobble, Carcassone. A legtöbb játékot karácsonyi ajándékként már talán meg is kapták pár családban, hiszen nem csak a gyerekek szeretik a társasjátékokat, hanem a felnőttek is. Igen sokszor egész csapat gyűlik össze egy-egy otthonban, hogy a felnőttek, apukák és anyukák is kellemesen kikapcsolódhassanak. Nem csak a kicsiknek okoz örömet a játék, hiszen a rohanó mindennapok után a társasjátékok tökéletes megoldást nyújtanak a szabadidő kellemes eltöltésére.

A Trónok Harcának már a második kiadása is megjelent, amelynek lényege a Vastrón és a Westeros birodalom megszerzése. A Westerosban lévő királyságok harcra készülődnek, hiszen Baratheon király halott. Jofrey, Robert, Greyjoy mind-mind háborúra készülődnek. Természetesen ennél sokkal többen vágynak a trónra, így igazán nagy lesz a harc. A játék a Tűz és Jég dala című regényre épül. Összesen 6 fő játszhatja és minden játékos egy-egy házat irányít a játék során. A cél a legtöbb vár és erdő birtoklása, hiszen az támaszthat igényt a trónra, aki ezt a nehéz feladatot megoldja. Ostromgépek, vadkártyák, kikötők is szerepelnek nehezítésként a játékban. Aki izgalmas társasjátékra vágyik, ezt mindenképpen szerezze be.

Egy másik nagy kedvenc a Carcassone, amelyet 2014-ben adtak ki Magyarországon. Ma már két mini kiegészítővel vásárolhatjuk meg az üzletekben. Minden szabály a régiek szerint él, de a grafikája megváltozott és a két kiegészítővel lényegesen érdekesebb és izgalmasabb lett ez a játék is. A kiegészítők segítségével, sokkal érdekesebb lett a játékmenet. A taktikus játékban minden egyes forduló tartogat meglepetéseket. Ezt a játékot akár már két fő is játszhatja és még így is nagyon sok izgalomban lesz részük. A játék során itt is kártyákat kell lerakni, amely lehet mező, város, út vagy akár kolostor is. Ezeket a területkártyákat lovagok, útonállók és szerzetesek népesítik be. A játékosok folyamatosan értékes pontokhoz juthatnak. Sok sikert és izgalmas játékmenetet kívánunk.

 

Iktatva: Szórakozás
MACIKA.hu
2011