0

Ezek voltak a legnépszerűbb nevek 2016-ban!

Ezek voltak a legnépszerűbb nevek 2016-ban!

A babavárás 9 hónapja kétségkívül az egyik legizgalmasabb dolog egy család életében. A felelősségteljességet megkövetelő gyermekvállalás során sokaknak okoz problémát a kis pocaklakó nevének megválasztása. Vannak, akik egészen a születésig várnak vele, mások már konkrét ötletekkel rendelkeznek akár a második trimeszterben is. Egyes családoknál a hagyományoknak megfelelően történik a keresztnév kiválasztása, mások esetében pedig egyértelműen érzés alapján zajlik ez a folyamat. Minden időszaknak megvannak a maga kedvenc nevei, melyek mellett akkortájt a leggyakrabban döntenek a szülők.

 

2016-ban a fiúnevek listáját a Bence vezette, majd ezt követte a Máté és a Levente. Szintén sokan választották a gyerkőcnek a Dominik, a Marcell, a Dávid és az Ádám nevet, de Noel, Dániel és Milán néven is sokakat jegyeztek. A lányoknál Hanna a listavezető, ezt követi az Anna, majd a Jázmin. A Zsófia, a Zoé, a Lili, a Boglárka és a Luca után pedig az Emma és a Léna következett a Top10-es listán. Érdekes, hogy olyan klasszikus nevek viszont, mint az Erzsébet és a Katalin nem szerepelnek még a vezető 50 keresztnévben sem.

 

Nem tudja még, mi legyen az apróság neve? Szeretne minden lehetőséget számításba venni és a teljes repertoárt áttekinteni? A teljes névlistát itt olvashatja el, és partnerével közösen, akár kizárásos alapon letehetik így a voksot a leginkább megfelelő név mellett. Sokak körében merül fel a kérdés, hogy mégis mi alapján érdemes választani? Legyen döntő az, hogy mit követelnek meg a családi tradíciók? Akkor is ez a követendő, hogy egyik szülő más elképzelésekkel rendelkezik? Megoldást jelenthet a két utónév választása?

 

A legfontosabb talán a névválasztás terén is az, hogy mindkét szülő véleménye egyformán érvényre juthasson, és persze ne feledkezzenek meg arról sem, hogy vajon az apróság felnőve mennyire lesz elégedett a választott névvel. Végül is tény, hogy ő az, akinek majd együtt kell élnie keresztnevével. A névválasztásra érdemes időben gondolni, hiszen amint megszületik a kis pocaklakó, ezer más feladat vár majd a szülőkre.

Iktatva: Szórakozás
MACIKA.hu
2011