0

Folyadékfogyasztás étkezés közben

Folyadékfogyasztás étkezés közben

Fogyaszt Ön elegendő folyadékot a nap során? Nem, nem az automatás kávéra, és az esti koktélra gondolunk,  hanem értékes, a szervezet számára hasznos innivalóra! A folyadékfogyasztás étkezés közben legalább olyan lényeges, mint egyéb időszakokban. Ha Ön is azok közé tartozik, akik csak akkor nyúlnak a pohár után, ha már szomjúságot éreznek, akkor jobb tisztában lennie azzal, hogy a szomjúság már a szervezet vészreakciója.

Érdemes rendszeresen inni, és nem csak akkor, ha ez már feltétlenül szükséges. Hogyan teheti ezt meg a mindennapi rohanás közepette? Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a tudatosságra. Legyen mindig a számítógép mellett egy üveg ásványvíz. Edzés előtt és után is folyamatosan vigyen be egészséges folyadékokat!

A folyadékfogyasztás étkezés közben segíti az emésztést, és természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy hamarabb telítődni fog az ételekkel, tehát szinte biztosan nem eszi majd túl magát. Nem véletlen javasolják fogyókúrázóknak is a nagy mennyiségű folyadékbevitelt, hiszen a szervezet tisztulása így sokkal hatékonyabb.

Bevásárlás alkalmával tehát kerüljön a kosárba mindig ásványvíz, de ne feledkezzen meg a zöldségekről és gyümölcsökről sem, melyekből remek turmixok és frissen facsart levek készíthetőek. A folyadékfogyasztás étkezés közben állhat egészséges levesekből, gyógyteából is, ám a koffeinnel és az alkohollal érdemes csínján bánni, ezek ugyanis nagyon szárítják a szervezetet, vízhajtó hatással bírnak. 

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011