0

Görögország legszebb helyei

Görögország legszebb helyei

A nyári főszezonnak már vége, és lassan a mediterrán tengerpartok is kiürülnek, de Görögország legszebb helyei azok számára kitűnő választásnak bizonyulnak még mindig, akik elsősorban nem a fürdőzés céljából keresik fel a hellén földet, sokkal inkább a természeti szépségek, valamint az ókori emlékek miatt. A tikkasztó hőséggel szemben tavasszal és ősszel kellemes hőmérséklet kínál remek városnézéssel töltött napokat a turisták számára. 

A fővárosban megtalálható, i. e. V. században épült nevezetességek turisták ezreit vonzzák a világ minden tájáról. Az Akropolisz, a Pallasz Athéné templom,vagy a Parthenón mellett a Zeusz-templom,vagy a Hadrianus kapu is mindenképpen említést érdemelnek.

Az ország látnivalói természetesen nem merülnek ki az athéni nevezetességeknél. Bár Görögország szigetvilágának nagy része lakatlan, de azokon, amelyek jól kiépítettek, élénk idegenforgalom tapasztalható. Görögország legszebb helyei között szinte elsőként szerepel Santorini szigete, melynek belső tengere sokakat ámulatba ejt, a kék kupolás épületekről nem is beszélve.

Zakynthosz és Kréta minden nyáron rengeteg látogatóra számíthat, hiszen pazar tengerpartjai, a szórakozási lehetőségek, valamint a páratlan természeti látvány egyértelműen vonzó a turisták számára. Az északi üdülőterületek kedvelt városai például Paralia és Asprovalta, de a környéken megtalálható Meteórák, és a Fehér-toronyról is híres Thesszaloniki is remek választásnak bizonyul azok részéről, akik szeretnék a görög föld minden arcát megismerni. A városnézéssel egybekötött késő őszi pihenéshez még mindig nincs későn, fedezze fel Görögország legszebb helyei által kínáltakat!

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011