0

Gyors albérlet keresés – amire érdemes odafigyelned

Gyors albérlet keresés – amire érdemes odafigyelned

Munka, vagy iskola miatt keresel albérletet, de nem tudod, melyek azok a szempontok, melyek alapján jó eséllyel indulsz a főbérlőknél? A legjobb szobák, lakások iránt általában nagy kereslet mutatkozik, ezért egy sor feltételnek meg kell felelned ahhoz, hogy valóban Neked tetsző ingatlant kapj a pénzedért. Íme azok a szempontok, melyek fontosak lehetnek annak érdekében, hogy megbízható személy benyomását keltsd, és mit jobb, ha inkább kerülsz!

A gyors albérlet keresés egyik feltétele, hogy mindenképpen rendelkezz állandó jövedelemmel, vagy ha ez nem is megoldható például korodnál, tanulmányaidnál fogva, akkor a szülők részéről biztosítva legyen az anyagi háttér. Ennek hiányában nem valószínű, hogy bármelyik főbérlő szóba  fog állni Veled, főként azért sem, mert legtöbbször kaució letételére is szükség van ahhoz, hogy Tiéd legyen a választott albérlet.

A rendszeres alkohol-, és drogfogyasztás jeleit mutatva szintén nem fognak komolyan venni az ingatlan tulajdonosok, főbérlők, ezért is fontos a rendezett életvitel kialakítása. Vannak olyan esetek, amikor például rossz tapasztalatból adódóan a kutya-, macskatartás egyértelműen a bérleti szerződést kizáró okok között szerepel. A kisgyermekkel rendelkező családok szintén nem biztos, hogy egyszerűen találnak helyet, s a lakás műszaki állapotára való odafigyelés is döntő lehet azt illetően, milyen hosszú távú együttműködés valósítható meg a főbérlővel.

Bár lehet, kevésbé érint, de a külföldi állampolgárok, akik csekély nyelvismerettel rendelkeznek, szintúgy nehezen találnak albérletet, mint a túl alacsony jövedelmet magukénak tudók. A gyors albérlet keresés egyáltalán nem könnyű feladat, pláne, ha konkrét elképzeléseink vannak mind az árról, mint az ingatlan állapotáról. Amennyiben csak egyetlen szoba bérléséről van szó, számos akadályba ütközhet a dolog, hiszen jól tudjuk, nehéz ismeretleneknek megtalálni a közös hangot, és olyan életvitelt kialakítani, mely nem zavarja a másikat a mindennapokban.

Ahhoz, hogy az albérlet keresés ne ütközzön áthidalhatatlan akadályokba, igyekezz megbízható, kompromisszumképes és határozott érdeklődő képét kelteni az előzetes tájékozódás során is. Ha mindehhez kellő anyagi háttér is társul, jó esélyeid vannak arra, hogy megtaláld azt a helyet, ahol jól érzed majd magad szabadidődben, vagy a munka után fáradtan hazaérkezve.

Iktatva: Ingatlan
MACIKA.hu
2011