0

Hogyan vásároljunk kedvező áron repülőjegyet?

Hogyan vásároljunk kedvező áron repülőjegyet?

A repülőgéppel történő utazás évek óta töretlen népszerűségnek örvend, köszönhető ez gyorsaságának és a kényelmesen eltöltött néhány órának, míg a célállomásra érünk. Mielőtt azonban vásárlásra szánnánk magunkat, érdemes körülnézni a repülőjegy árak terén, hiszen a lehető legkedvezőbb ajánlattal akár tízezreket is megspórolhatunk költségeinken.

Elsősorban arról kell döntenünk,  hogy megelégszünk-e a fapados járatok csökkentett szolgáltatásaival, s így kedvezőbb áron juthatunk repülőjegyünkhöz, vagy fontosnak tartjuk az olyan szolgáltatásokat, mint a jegyár tartalmazta étel-, és italfogyasztás a fedélzeten. Családi nyaralás alkalmával, amikor az esetek többségében maximum 1-2 órát töltünk a gépen, igazán elhanyagolható, hogy még akkor is étellel tömjük magunkat.

A hagyományos légitársaságok által kínált jegyárak valóban magasabbak, mint a fapados járatokra válthatóak, viszont itt is megtalálhatjuk azokat a lehetőségeket, melyekkel akár jelentős összegeket megspórolhatunk. Ha már előre látjuk utazásunk pontos időpontját, érdemes jóval korábban megváltani repülőjegyünket. A jelenleg Magyarországon tapasztalható krízishelyzet az előre megváltott jegyekkel kapcsolatban szerencsére a légitársaságok többségénél nem szokott előfordulni, így bizalommal állhatunk a jegyvásárláshoz.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy mely napra ütemezzük utazásunkat, hiszen a kevésbé telített járatokra kedvezőbb áron juthatunk helyhez. Az útlemondási biztosítással kapcsolatos feltételek, valamint a last minute-jegyértékesítés is alacsonyabb árakat eredményezhet, hiszen a légitársaságoknak is az az érdekük, hogy maximális telítettséggel üzemeltessék gépeiket, s ha ehhez az üresen maradt helyek némileg olcsóbb áron történő feltöltése szükséges, mindkét fél jól járhat.

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011