0

Horvátország természeti csodája: a Plitvicei-tavak

Horvátország természeti csodája: a Plitvicei-tavak

Nem véletlenül kapott helyet az UNESCO Világörökség listáján az a horvátországi látnivaló, mely minden évben sokakat vonz a tavasztól őszig terjedő időszakban. A Plitvicei-tavak méltán híres vízesései, és türkizkék vizű tavai valóban életre szóló élményt jelentenek az oda látogatók számára, akik túrázhatnak, kirándulhatnak, és mesés fényképeket készíthetnek a Nemzeti Park területén.

Bár hazánkból is sok társasutazás indul a régióba, de érdemesebb az egyéni utazás mellett dönteni, így nem kell igazodnia a csoporthoz, és úgy fedezheti  fel a páratlan természeti látnivalót, ahogyan azt Ön szeretné. A közvetlenül a víz közelében levő útvonalakon történő haladás különleges élményt biztosít. A túrázás, természetjárás szerelmesei éppen úgy megtalálják számításukat itt, mint azok, akik valamiféle belső elmélyülésre szeretnék felhasználni a természet közelségét.

A Plitvicei-tavak kishajós utazási lehetőséget is kínálnak a turisták számára, a környező szálláshelyeket választva pedig akár több napon keresztül is alkalma nyílik arra, hogy a festői szépségű zuhatagokat megcsodálja. A táj elsősorban napsütésben adja vissza pazar és különleges jellegét, ezért utazása előtt mindenképpen tájékozódjon a várható horvátországi időjárásról!

Míg nyáron nem kérdés, hogy a Plitvicei-tavak is napfényben pompáznak, addig a szeptemberi-októberi időjárás már inkább ad okot kételyekre. Abban biztos lehet, hogy a világ legszebb vízeséseinek listáján is előkelő helyen szereplő Nemzeti Park páratlan élményekkel gazdagítja majd!

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011