0

Influenza ellen természetesen

Influenza ellen természetesen

A hideg januári hetek elmúltával rendszerint megérkezett az influenzaszezon. Még csak beteg közvetlen közelében sem kell lennünk ahhoz, hogy hamarosan munkaképtelen állapotba kerüljünk. Legtöbben a gyógyszertárakban kapható étrend-kiegészítőkhöz nyúlnak, pedig az influenza ellen természetesen is tehetünk. Cikkünkben most néhány olyan módszert veszünk sorra, melyeket egyenként, vagy a nagyobb hatékonyság érdekében együttesen alkalmazva jó eséllyel vehetjük fel a küzdelmet a betegség ellen.

Szuperélelmiszerek az egészség szolgálatában

Manapság egyre többet hallani az olyan alapanyagokról, melyek kiemelten javasoltak az egészség megőrzése érdekében. Tipikusan ilyen a télen szinte fillérekért elérhető cékla, vagy a fokhagyma és a citrom. Érdemes ezek nyers fogyasztását napi szinten beiktatni életünkbe. Köszönhetően magas mikroelem-tartalmuknak hatékonyan erősítik az immunrendszert, ami köztudottan nélkülözhetetlen az influenza megelőzése kapcsán. S hogy miként fogyasszuk az egyszerű, ám annál nagyszerűbb alapanyagokat? A céklát lereszelve remek köretet kaphatunk, ízvilágát fokozhatjuk alma, vagy például narancs hozzáadásával. Ezeket egyébként turmixolhatjuk is kevés vízzel, így folyékony formában vihetjük be szervezetünkbe értékes hatóanyagaikat, s tehetünk az influenza ellen természetesen.

Hasznos lehet frissen facsart citromlevet önteni a nap folyamán fogyasztott vízbe. Ezzel nem csak a zsírégetést segíthetjük elő, de influenza ellen természetesen bevethető csodaszert is kaphatunk. A fokhagyma szintén nyersen ajánlott, de belereszelhetjük mézbe is, melyből egy-egy kanállal elfogyasztva természetes immunerősítőhöz juthatunk a nap folyamán. Ha mindenképpen étrend kiegészítőkben gondolkodunk, akkor a spirulina alga készítmények bizonyulnak remek választásnak, hiszen a minőségi fajták messze túlszárnyalják a legjobb komplex multivitaminok hatékonyságát is.

Figyeljünk az életmódra!

Kevesen tudják, de a stressz hatására a szervezet fokozottan használja fel mikrotápanyag-tartalékait. Ha tehát túlhajszoltak mindennapjaink, akkor feltétlenül figyeljünk oda a bevitt ásványi anyagokra és vitaminokra. A sportolás nem csak erősíti az immunrendszert, de hatékonyan szolgálja a felgyülemlett feszültség levezetését is. Szervezetünk több mint hetven százalékát víz alkotja. Kétség sem férhet tehát hozzá, hogy az optimális vízháztartás érdekében nap mint nap ügyelni kell az elfogyasztott folyadék mennyiségére és persze minőségére is. Az influenza ellen természetesen is harcolhatunk, nem kell azonnal csillagászati összegeket a patikában hagyni. A megelőzés legalább olyan fontos, mint a már elkapott betegség esetén az ágynyugalom és a legalább néhány napig tartó otthoni pihenés.

 

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011