0

Internetes ismerkedés – a módszer mégis működik?

Internetes ismerkedés – a módszer mégis működik?

Izgalmas pillanatok arra várva, vajon érkezett-e üzenet attól, akitől igazán várnánk. Egymás feltérképezése az óvatos puhatolózástól kezdve a konkrét igények megfogalmazásáig. A monitor monoton zúgása kit ne csábított volna még a munkahelyi hajtásban, vagy egy magányos estén arra, hogy az internetes ismerkedés által kínált lehetőségeket kihasználva tegyen szert új kapcsolatokra.

Bár a tapasztalatok nagy része azt mutatja, hogy a világhálón született ismeretségek nagy része még a személyes találkozásig sem jut el, azok azonban, akik pozitív élményekkel gazdagodtak e téren,  állítják, hatékonyabb és célratörőbb az internetes ismerkedés, mint sokan gondolnák. Nem kell internet-mágusnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, sokszor bátrabban állunk a monitor előtt lehetséges leendő partnerünkhöz, mint tennénk ezt teljesen ismeretlenül az első randi alkalmával.

Bizalom és motiváció. Ez az a két fogalom, melyekről nem feledkezhetünk meg egyetlen alkalommal sem, amikor a világhálót személyes, intim kapcsolataink kialakítására használjuk. Saját magunk módfeletti kiadása, és a feltétlen bizalom gyakran vezetnek sérülésekhez, ezért csak óvatosan a bizalommal! Jó adag emberismeret szükséges ahhoz, hogy átlássuk, valójában ki is ül a monitor másik oldalán.

Nem feledkezhetünk meg az internetes ismerkedés kapcsán sem arról, hogy miként két ember sem lehet egyforma, úgy az ilyen úton való kapcsolatteremtés mögött is milliónyi motiváció, és akár sérült személyiségszerkezet is állhatnak. Okosan élve a lehetőségekkel azonban még az is lehet, hogy ha nem is a boldogító igenre, de életre szóló barátságokra lelhetünk az internet segítségével.

 

Iktatva: Web
MACIKA.hu
2011