0

Jéghideg felfrissülés a hőségben

Jéghideg felfrissülés a hőségben

Mint már most tapasztalhatjuk, az idei nyár sem lesz kevésbé forró, mint azt az elmúlt évek gyakorlata mutatta. A munka, vagy a mindennapi teendők mellett sajnos legtöbben nem tehetjük meg, hogy a hőségriadóval fémjelzett időszakot minden alkalommal vízparton tölthessük. A munkahelyen, vagy a háztartási feladatok közepette bizony nagyon jól jön egy jéghideg üdítő, és az általa hozott felfrissülés új energiákkal tölt fel.

A folyadékfogyasztás fontosságára talán kár is felhívni a figyelmet, hiszen mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a rekkenő hőségben mennyire lényeges odafigyelnünk szervezetünk vízháztartására. Sokszor éhségérzetnek tűnhet az is, ha valójában testünk folyadékért kiált. Felejtse el a cukros, szénsavas üdítőket, hiszen hiába is hűti le ezeket, cukortartalmuknál fogva csak még inkább szomjas lesz tőlük.

Legjobb természetesen az ásványvíz lenne, de ki ne vágyna néha némi változatosságra? A friss gyümölcsök remek választásnak bizonyulnak, s segítségükkel a felfrissülés garantált. Fogyassza őket akár frissen facsart formában, akár leturmixolva a jeges teához keverve! Apropó, jég! A megszokott jégkockákat nem csupán formájukat tekintve készítheti el változatosabb formában, hanem az alapanyagnak sem feltétlenül sima víznek kell lenni. Töltsön gyümölcslevet a formákba, vagy dobjon bele egy-egy meggyszemet, és meglátja, sokkal gusztusosabb lesz az így elkészült ital!

A kávéval, energiaitalokkal és az alkohollal viszont minden csábítás ellenére is jobb lesz vigyázni a forró nappalokon, ugyanis amellett, hogy könnyen rosszullétet okozhatnak, teljesen kiszárítják szervezetünket. Negyven fokban tőlük felfrissülés biztosan nem várható.  Az alkohol nyújtotta élvezeteket hagyjuk meg inkább a hűvösebb nyáréjszakákra!

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011