0

Kertépítés és tervezés

Kertépítés és tervezés

Otthonunk egyéni igényeinkre szabásakor nem feledkezhetünk meg a kert kialakításáról, mely a tavasz közeledtével egyre inkább aktuálissá válik. A kertépítés és tervezés egyszerűen kivitelezhető szakember segítsége nélkül is, így saját kezűleg végezheti el azokat a munkálatokat, melyek a tereprendezéssel, a burkolatok lefektetésével, vagy például a kerti tó építésével kapcsolatosan felmerülnek.

A füvesítés biztosan nem jelenthet problémát, ám arról ne feledkezzen meg, hogy rendszeresen öntözze az, így borítja majd igazán szép pázsit a házat övező környezetet. Az automata öntözőrendszer remek választásnak bizonyulhat, ugyanis segítségével nem kell hosszas locsolásra pazarolnia a drága időt.

Amennyiben még nem történtek meg a burkolási munkálatok, akkor akár szaküzletből, akár webáruházból megrendelheti azokat a burkolóanyagokat, melyek mind stílusban, mind színvilágban passzolnak a megálmodottakhoz. A WPC teraszburkolat hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de leteheti voksát gyeprács, vagy például térkövek mellett is. Lefektetéshez hasznos tanácsokat és videós segítséget is talál a világhálón.

A kerti tó a nyugalom szigete lehet kertjében, így a kertépítés és tervezés során mindenképpen vegye számításba ennek kiépítését is. A sziklakert mutatós terület lehet, pláne, ha többféle pozsgás növénnyel gazdagítja azt. A konyhakert házias ízekkel és friss zöldségekkel látja el az ebédlőasztalt, míg a virágágyások a látványról és a fenséges illatról gondoskodnak a tavasztól őszig terjedő időszakban.

Iktatva: Kert
MACIKA.hu
2011