0

Kirándulás a Dunakanyarban

Kirándulás a Dunakanyarban

A Dunakanyar Budapesthez való közelsége, könnyű megközelíthetősége és számos programlehetősége miatt remek választás lehet akár egy hétvégi utazás, akár hosszabb pihenés alkalmával is. A régió azonban nem csak történelmi és vallási látnivalói miatt érdemel szót, hiszen a kirándulás a Dunakanyarban olyan élményeket tartogat a természet közelében, melyeket semmiképpen ne hagyjon ki, ha szabadideje akad!

A vácrátóti Arborétum környezetvédelmi területként várja a turistákat, különösen ajánlott romantikus sétákra az ott megtalálható növények jellegénél, és az egész arborétum hangulatánál fogva. A Visegrádi-hegységben megtalálható Dobogókőről fenséges látvány nyílik a Dunakanyarra és a Börzsönyre. Ha a kirándulás a Dunakanyarban történik, Dömös és a Rám-szakadék a kaland kedvelői számára igazán jó döntésnek bizonyul. A táj vadregényes szépsége mellett a mogyoró-hegyi vadaspark és a nyáribob pálya várja a turistákat.

Királyrétet vasúttal megközelítve számos túraútvonal közül válogathatnak azok, akik számára a kirándulás a Dunakanyarban található értékek felfedezéséről szól. Természetesen azoknak sem kell távolabbra utazni, akik az állatokat kedvelik, hiszen a veresegyházi Medvefarmon megismerheti a bundás állatok mindennapjait és életmódját.

Ha némileg hűvösebb idő adódik, és nem kell hőségriadótól tartani, mindenképpen javasolt ezt az idegenforgalmi régiót felkeresni még a nyár folyamán, hiszen akár családdal, akár barátokkal remek választásnak bizonyul a méltán népszerű terület, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvenc kirándulóhelyévé válhat. 

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011