0

Kondigépek otthonra: készüljön már most a nyárra!

Kondigépek otthonra: készüljön már most a nyárra!

Az év végi ünnepek, a vendégségek, és az otthonunk melegében töltött esték közeledtével hajlamosak vagyunk arra, hogy elengedjük magunkat az étkezés terén, a mozgásra pedig nem figyelünk eléggé. A villámdiéták és az egészséget károsító divatos fogyókúrák ideje lejárt, s manapság egyre többen tartják fontosnak, hogy komplex életmódváltás keretén belül sikerüljön megszabadulni a plusz kilóktól, és elérni az az álomalakot, amellyel szégyenkezés nélkül mehetnek strandolni. Bár a fedett fürdők az év bármely időszakában lehetőséget biztosítanak a fürdőzésre, de jellemzően még mindig a nyár az, amikor bizony lekerül rólunk a textil, és megmutatkozik, mennyire ügyeltünk a mértékletes étkezésre az év egyéb hónapjaiban.

Jellemzően az év első hónapjai és a nyár környéki időszak környékén látogatják legtöbben a konditermeket, pedig tény, hogy az edzésre egész évben ügyelni kellene. De mi a helyzet akkor, ha nincs időnk eljárni kondizni, és inkább tudnánk le otthon a napi mozgásadagot? Ma már számos kondigép beszerezhető (pl ez a 4 állásos edzőtorony), így még a lakást sem kell elhagynia, mégis formálhatja testét- természetesen a megfelelő edzésterv birtokában. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a súlyzós edzések mellett a kardio mozgásforma is nagyon fontos, hiszen amellett, hogy karbantartja a szív-, és érrendszert, gondoskodik a plusz kilók leolvasztásáról is. Az elliptikus tréner (bővebben itt: http://www.elitefitness.hu/elliptikus-trener.html) kifejezetten azok számára javasolt, akik, nagyobb túlsúllyal rendelkeznek, és a futás helyett kezdetben valami kevésbé megterhelő mellett tennék le voksukat.

Érdemes tisztában lennie azzal is, hogy nem lesz elegendő napi 10-15 perc mozgás, hiszen a zsírégetés beindulásához legalább 20-25 perc intenzív testedzés szükséges. Ekkora ürülnek ki a szervezet szénhidrát raktárai, s nyúl az utána az elraktározott felesleghez- ergo beindul a fogyás. Nem mindegy az sem, hogy mennyi időt tölt a szobabicikli (http://www.elitefitness.hu/szobabicikli.html) használatával, mint ahogy a mozgás intenzitásának váltakozásával, az úgynevezett intervall edzés választásával is sokat tehet a kívánt eredményekért.

Ha az idő nem teszi lehetővé a szabadban történő futást, akkor letudhatja a kitűzött távot ezzel a futópad segítségével is. Arra mindenképpen ügyeljen, hogy fokozatosan növelje a terhelést és a távot, különösen akkor, ha régen edzett, nincsen jó kondiban, vagy a súlyfelesleg miatt képes gyengébb teljesítményre. Többféle futópad közül válogathat napjainkban, s akár mindenféle extra funkcióval ellátott darabok mellett is dönthet pénztárcától és egyéni igényektől függően. A lényeg, hogy az elszántság meglegyen Önben, hiszen anélkül a méregdrága otthoni kondigépek sem érnek semmit. Ne feledkezzen meg a táplálkozás fontosságáról sem, hiszen a fogyás csak harminc százalékban múlik a testmozgáson, a többi valóban annak függvénye, mi kerül rendszeresen az asztalra, és milyen alapanyagokat választ az ételek elkészítéséhez. A kitartás és az idő együttesen vezetnek célra.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011