0

Lakás vagy ház vásárlás tippek, buktatók

Lakás vagy ház vásárlás tippek, buktatók

Fiatal párként az új otthonteremtés kérdésein elgondolkodva lényeges kérdés, hogy lakást, vagy kertes, családi házat szeretnénk-e vásárolni. A szükséges anyagi eszközök megléte után bátran elkezdhetünk nézelődni az ingatlanpiacon.

Számos tényező befolyásolja azt, milyen áron tudunk majd leendő otthonunkhoz hozzájutni. Alapvető, hogy elhelyezkedése, fekvése, kivitelezése, kora és állapota döntő szerepet kapnak az árkialakítás során. Egy kedvelt, biztonságos környéken, ahol minden szükséges megtalálható a közelben, magától értetődően magasabb áron juthatunk ingatlanhoz, mint egy kisvárosban, ahol esetleg még a napi munkavégzéshez is több kilométert kell majd utaznunk.

Bizonyára nem csupán a munkahely kérdése és az ár befolyásol majd minket leendő lakóhelyünk kiválasztásában, hanem családi, baráti kapcsolataink közelsége is.
Használt lakás vásárlása esetén semmiképpen se feledkezzünk meg arról, melyek azok a sarkalatos pontok, melyeket mindenképp alaposan szemügyre kell vennünk, ha nem szeretnénk, hogy a későbbi beköltözés után érjenek kellemetlen meglepetések. Egyszerűbb a helyzetünk, ha társasházban vásárolunk, hiszen ez alkalommal kizárólag a lakás belső terét kell megfigyelnünk. Nyílászárók, fűtési rendszer, és maga a lakás állapota a legfontosabb pontok. Ügyeljünk arra, hogy a családi házaknál tapasztalt penészes falak a korszerű műanyag nyílászáróknak köszönhetően társasházban is előfordulhatnak.

Amennyiben családi ház vásárlását tervezzük, az előzőeket egészítsük ki a kültéri burkolatok, a tetőszerkezet, és szintén a falak alapos megtekintésével. Nagy repedések és salétromos kicsapódások semmiképpen sem bizonyulnak jó jelnek az ingatlan szerkezetét illetően.

Iktatva: Ingatlan
MACIKA.hu
2011