0

LCD TV: vékony, kontrasztos LED televíziók

LCD TV: vékony, kontrasztos LED televíziók

Az ünnepekhez közeledvén egyre többen nézelődnek a televíziók körül a műszaki cikkek osztályán. A hagyományos, nagy mérettel rendelkező televíziók kora végleg lejárt, akinek még ilyen található otthonában, bizonyára szeretné korszerűbbre cserélni részben a helytakarékosság miatt, részben pedig a tökéletesebb szín-, és képvilág szempontját figyelembe véve.

Az LCD TV-k egy speciális típusa a LED TV, mely egyedi kialakításának köszönhetően folyadékkristályai megvilágításához világító diódákat, ahogyan a neve is mutatja, LED-eket használ. A világítás érkezhet oldalsó irányból, de akár a háttérből is. Főként az utóbbira jellemző, hogy valóban élvezetes, kontrasztos, szinte valósághű képet ad televíziózás közben.

Azonban az LCD TV-k sem sokban különböznek ettől. Mindkettő típus előnye a roppant vékony mérete, mely lehetővé teszi falra szerelését, vagy akár gipszkarton falba süllyesztését, mely igazán igényes megjelenést kölcsönöz otthonunknak.

Döntsünk akármelyik típus mellett is, a karácsonyi film bizonyára a család minden tagja számára feledhetetlen élmény lesz majd. Amennyiben ajándékba adjuk a műszaki cikket, ne feledkezzünk meg az óvatos szállításról, és arról sem, hogy az ajándékátadás után semmiképp se üzemeljük be azonnal, hiszen a hideg téli levegőben történő szállítás után közvetlenül némi időre lesz majd szüksége, míg átveszi a lakás hőmérsékletét. Erre érdemes odafigyelni, mert bár nem előírás, de könnyen okozhat műszaki hibát is a hirtelen hőmérsékletváltozás utáni azonnali beüzemelés.

Iktatva: Elektronika
MACIKA.hu
2011