0

Macskatartás lakásban – doromboló társ a mindennapokban

Macskatartás lakásban – doromboló társ a mindennapokban

Van egy háziállat, amely igencsak megosztja az embereket, s míg a kutya általában hű és kedvelt társként van számon tartva, addig a macska a hálátlan és önző kategóriát képviseli. Önfejűségéhez valóban kétség sem férhet, de miként az ember is lakva ismerszik meg, a macska jellemvonásait, és szerethető mivoltát is csak akkor tapasztalhatjuk meg, ha lakótársunk a szőrös apróság.

Természetesen senkit nem buzdítunk arra, hogy minden ellenszenvét leküzdve szerezzen be egy macskát, hogy aztán pár hét múlva utcára tegye, csupán azon érdemes elgondolkodni, hogy bár nem adja fel ösztöneit, mégis alkalmas arra, hogy szerető társunk legyen. 

Miként kutyát is sokan tartanak a négy fal között, úgy a cica esetében is lehetséges ez. A macskatartás lakásban azonban némi körültekintést igényel, ugyanis a kutyával ellentétben folyamatos mászkálásra számíthatunk tőle, nem is beszélve arról, hogy bútoraink sem lesznek biztonságban az éles karmoktól. Mindenre megvan azonban a megoldás, így a macskatartás lakásban is tökéletesen megvalósítható.

Kaparófát, macskabútorokat súlyos ezrekért vásárolhatunk, de némi kreativitással saját magunk is elkészíthetjük ezeket. A szilikonos macskaalom használatával akár hetekre megoldhatjuk az alom tisztaságát, de amennyiben a macskatartás lakásban történik, az állat táplálkozására, és kellő mennyiségű mozgására mindenképpen figyeljünk oda, ellenkező esetben hamar Garfield-méretűre nőhet kedvencünk, ami nem tesz majd jót egészségének.

Iktatva: Szórakozás
MACIKA.hu
2011