0

Magánorvos vagy SZTK? Ha nőgyógyász akkor csak magán!

Magánorvos vagy SZTK? Ha nőgyógyász akkor csak magán!

Sokszor felmerül a kérdés, hogy ha bármilyen betegségünk van, vagy egy olyan fájdalmunk akad, amire nem tudjuk a választ, akkor orvoshoz fordulunk. Sok esetben, egy egyszerű fájdalommal elmegyünk az SZTK-ba, megvárjuk a sort, és elmondjuk az orvosnak, hogy mi a gond, aki viszonylag gyorsan “kiszolgál”és egy receptet nyom a kezünkbe, amit ki kell a gyógyszertárban váltanunk a gyógyulás érdekében.

Azonban ha megtehetjük, hogy fizetünk, és úgy érezzük, hogy nagyobb odafigyelésre van szükségünk, akkor magánorvoshoz fordulunk, méghozzá időpontra. Ha a hölgyek nőgyógyászati problémát sejtenek, akkor a legtöbb esetben azonnal felkeresik a nőgyógyászukat, hiszen egy elég összetett és akár nehezen kideríthető oka lehet a tünetének. Nemi szervükről lévén szó, nagyon fontos a megfelelő bizalom, ezért szinte kizárólag magánorvoshoz fordulnak.

Ha nincs meg a bizalom a beteg és a nőgyógyásza között, akkor igen kellemetlen lehet a szituáció. A magánorvosok között nagyon sok, már véleményezett nőgyógyász érhető el, így nem csoda, ha a hölgyek többségében hozzájuk fordulnak. Ez egy bizalmi viszony, általában nem egy hagyományos beteg-orvos kapcsolat.

Itt tabuk nélkül lehet beszélni az adott terület problémájáról, melyet nagyon gondos és óvatos vizsgálat után lehet pontosan kezelni. Az nőgyógyász orvosoknál fontos, hogy jó híre legyen, és tapasztalt legyen. Van olyan hölgy aki kifejezetten férfi orvoshoz ragaszkodik, van olyan pedig aki inkább a nőhöz megy vizsgálatra.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011