0

Mennyi az automata öntözőrendszer vízfogyasztása?

Mennyi az automata öntözőrendszer vízfogyasztása?

Hazánk tikkasztó nyarait ismerve különösen fontos, hogy még a kánikula beköszönte előtt gondoskodjon kertjében egy automata öntözőrendszer kialakításáról. Egy ilyen rendszernek a vízfogyasztása körülbelül 3-4 liter négyzetméterenként, természetesen a havi szinten. Nyilvánvaló, hogy ez a mennyiség nagymértékben függ a régió csapadékmennyiségétől, valamint attól, hogy napi hány öntözésre állítják be a szakemberek a rendszert.

Automata öntözőrendszer telepítésekor javasolt profi csapatra bízni a feladatot, ugyanis számos olyan tényező van, melyeknek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy tökéletesen funkcionáljon a jövőben az öntözés. A kert mérete, fekvése, az ott helyet kapó növények vízigénye mellett az sem mindegy, hogy javarészt árnyékos, vagy inkább napsütötte területről van szó.

Hasonlóképpen jelentőséggel bírhat az uralkodó széljárás, a talaj minősége, sőt, még az is, hogy milyen fűmagot használtunk a kertben. Ami az automata öntözőrendszerek nagy előnye, az az, hogy akár az esővizet, vagy a fúrott kútból nyert vizet is hasznosíthatjuk segítségével, ezzel az öntözésre szánt költségeken sokat spórolva.

A rohanó élettempót ismerve célszerű a rendszert kiépítettni, hiszen így a munkából hazaérve nem kell hosszas locsolással indítani a pihenésre szánt időt. A kert minden része egyenletes mennyiségű nedvességhez jut majd, és Önnek nincs más dolga, mint élvezni minden, a zöldellő kertben töltött pillanatot. Ezekben pedig a tavasztól őszig terjedő időszakban valószínűleg nem lesz hiány.

Iktatva: Kert
MACIKA.hu
2011