0

Mennyi kalóriát éget el 1 óra szobakerékbiciklizés?

Mennyi kalóriát éget el 1 óra szobakerékbiciklizés?

Az otthoni edzés kedvelőinek körében töretlen népszerűségnek örvend a szobabiciklizés. Nem csak az otthon kényelmében végzett mozgáslehetőség miatt, hanem a vele elérhető eredmények okánál fogva is. A fitneszszakuzlet.hu számítása szerint egy óra szobakerékpározással 6-700 kalória is elégethető, ami hosszú távon aktívan hozzájárul a súlycsökkenéshez. Legtöbben nem állóképesség növelésre választják e mozgásformát, hanem kifejezetten a plusz kilóktól való megszabaduláshoz.

A zsírégetés egyik alapvető feltétele, hogy az anyagcsere a nyugalmi állapot sokszorosára gyorsuljon fel. Ehhez a pulzusszám emelésével a tekerés megfelelően hozzájárul. A rendszeres mozgás hatására fittebbnek fogja érezni magát, javul a tüdő oxigénellátása, és keringési rendszere is egészségesebb lesz.

Az izzadással nagyon sok méreganyag távozik a szervezetből, a bőr feszes lesz , a sokat átkozott narancsbőr tünetei is enyhülnek majd, arról nem is beszélve, hogy feszes izomzatot építhet, ha rendszeresen nyeregbe pattan. Az otthoni mozgás nagy előnye, hogy közben akár filmet nézhet, zenét hallgathat, vagy éppen nyugodt körülmények között gondolhatja át teendőit.

A mozgással erősödni fog immunrendszere, a leadott kilók pedig új célok kitűzésére sarkallják majd. A stresszkezelés terén is előnyökkel jár a rendszeres testedzés, problémamegoldó készsége javulni fog, és hamarosan a mindennapokban is érzékelni fogja a mozgás semmihez sem fogható hatását. Elérhető áron beszerezheti otthonába a berendezést, hogy a tekerés a jövőben mindennapjai részét képezze egy boldogabb és egészségesebb életért.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011