0

Miből van a buborékfólia anyaga?

Miből van a buborékfólia anyaga?

A csomagolóanyagok piacán igen népszerűnek számít a buborékfólia, amely kiválóan alkalmas a termékek sérülésmentességének biztosítására a csomagolás során. Számos cég használja előszeretettel, de a postai kézbesítés során magánszemélyként is jól ismerhetjük a légpárnás boríték kapcsán. Anyag szempontjából két fő típusát lehet megkülönböztetni a buborékfóliáknak.

Az úgynevezett LDPE buborékfólia átlátszóbb, fényesebb anyag, mint társa, a HDPE buborékfólia. Az LDPE anyag kisebb sűrűsége miatt hajlékonyabb, ám könnyebben is szakítható. Tipikusan ilyen anyagból készül a simítózáras tasak. A HDPE buborékfólia ellenben mattabb, keményebb tapintású, és ez által erősebb is. A csomagolóipar éppen emiatt használja gyakran, biztosítva ezzel a csomagolt termékek sérülésmentességét.

A buborékfóliák között a normál felhasználásra éppen úgy megtalálhatóak az ideális fajták, mint az elektronikai termékek csomagolásához. Ez utóbbi típus enyhén rózsaszín  és ESD védelemmel van ellátva, ami a statikus elektromosság elleni védelmet jelenti. Nem csak anyagukat illetően vannak azonban különbségek a buborékfóliák között, hanem méretüket illetően is. Megkülönböztethetünk kis-és nagybuborékos fóliát. Az utóbbi keményebb anyagból van, így például téli szigetelés alkalmával is remek választásnak bizonyul. A tapasztalatok azt mutatják, hogy napjainkban egyre többen választják például fóliasátrak szigeteléséhez.

A csomagolást legtöbben csak a postai kézbesítések alkalmával ismerjük, vagy a webáruházból történő rendelés során jönnek szembe velünk az ekkor felhasznált alapanyagok. A buborékfóliával kitölthető a tér, de közvetlenül a termékre rögzítve és gondoskodhat annak védelméről. Természetesen fontos a megfelelő méretű doboz is, melyet ipari mennyiségben is beszerezhetünk akkor, ha például saját webáruházunk termékeinek kézbesítése a cél. A simítózáras tasakok és nylon zacskók szintén a csomagolás terén jönnek jól, és gyakran apró alkatrészeket, kiegészítőket is kifejezetten ezek felhasználásával csomagolnak.

S hogy honnan érdemes mindezeket beszerezni? Az online rendelés előnyeit csomagolóanyagok és kiegészítők kapcsán is célszerű kihasználni, ráadásul akár mennyiségi kedvezmény is elérhető ilyen módon. A profi, megbízható csomagolással a cég által kínált szolgáltatás minőségéről is sokat elárulhatunk, ezért ha nap mint nap dobozolás történik, akkor korántsem mindegy, hogy rendelkezésre állnak-e profi eszközök és alapanyagok mindehhez.

Iktatva: Szórakozás
MACIKA.hu
2011