0

Miért éri meg az utólagos ablakszigetelés?

Miért éri meg az utólagos ablakszigetelés?

Szomorú tény rádöbbenni, hogy nyílászáróinkkal bizony még egy telet nem lehet kihúzni. A régi építésű házak esetében fordul elő a leggyakrabban, hogy a beépített ablakok akár szerkezeti hiányosságaiknál fogva, illeszkedési okokból kifolyólag, vagy egészen egyszerűen az üvegen keresztül annyi hőt veszítenek, ami a fűtésszámlán jelentősen meglátszik. Az utólagos ablakszigetelés lehetővé teszi a probléma kiküszöbölését anélkül, hogy cserére lenne szükség.

Többféle módszer létezik az utólagos ablakszigetelés megvalósítására, s ezek közül talán a legnépszerűbb az úgynevezett svéd módszer, amikor is az ablakszárnyakba szerelt alkalmatosságnak köszönhetően becsukáskor a rések elzáródnak, megakadályozva ezzel a hővesztést, és azt is, hogy az utcáról felesleges por és  zaj jusson otthonunk falai közé.

Bizonyára elgondolkodott már azon, hogy az utólagos ablakszigetelés vajon megéri-e, és nem csak egy nagyobb kiadás elodázásáról van-e szó esetében. A tapasztalatok rendkívül jók az utólagos ablakszigetelés esetében is, hiszen legyen szó akár az ablaküveg hőszigeteltre való cseréjéről, akár az említett svéd technológia alkalmazásáról, a kiadások jóval alacsonyabbak, és kevesebb kosszal, problémával jár, ha nem rögtön a csere mellett döntünk.

A bontási és helyreállítási költségek megspórolása mellett az sem elhanyagolható tényező az utólagos ablakszigetelés mellett, hogy nincs szükség a méregdrága új nyílászárók megvásárlására, hanem a már meglévők lesznek olyan módon átalakítva, hogy azok valóban hatékonyan működnek közre otthona hővisszatartásában.

Iktatva: Nyílászáró
MACIKA.hu
2011