0

Mik a székrekedés okai felnőttkorban?

Mik a székrekedés okai felnőttkorban?

Sokan kellemetlen témaként élik meg, és nem is szívesen beszélnek róla, pedig kellene, hiszen a székrekedés gyakran összefügg olyan életmódbeli vagy étkezésbeli sajátosságokkal, amelyek nem csak e területre vannak negatív hatással. Az esetek többségében az életmódváltás segítséget jelent, de fontos, hogy annak minden részére kiterjedjen figyelme. Nem csak a rendszeres testmozgás, de az egészséges, rostban gazdag táplálkozás is rendkívül lényeges a székrekedés problémájának orvoslásában.

Gyakran nem is gondolunk rá, de bizonyos rendszeresen szedett gyógyszerek is kiválthatják a panaszt. Az emésztőrendszer egyébként néha nagyon nehezen alkalmazkodik a változásokhoz. A psziché itt is egyértelmű hatással van a test működésére. A stressz, a munkahelyi problémák, a magánéleti konfliktusok, vagy akár a költözés, az idegen helyre való beilleszkedés is vezethet székrekedéses panaszokhoz.

A panasz nem csak a székelés gyakoriságával függ össze, hanem annak állagával, mennyiségével is. A haspuffadás gyakran kísérőjelensége a székrekedésnek. Bővebben itt olvashat a témáról, ahol szakemberek természetes összetevőkből álló készítményt is javasolnak a probléma megszüntetésére.

Ne feledje, az olyan mozgásformák, mint a gyaloglás, a futás, vagy a túrázás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy e kényes területen is minden rendben legyen egészségével. Ha ezekre nincs lehetősége, vagy túlsúlya miatt ízületei nem bírják a futást, akkor is léteznek alternatív megoldások, mint az ellipszis tréner, a szobabicikli, vagy az egész testet átmozgató úszás.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011