0

Mikor érdemes számítógép szervizhez fordulni?

Mikor érdemes számítógép szervizhez fordulni?

Az asztali számítógépek és a laptopok a mindennapi elfoglaltságok szerves részeit képezik. Sokan aligha tudjuk elképzelni a munkavégzést vagy a kapcsolattartást számítógép nélkül, ráadásul gyakran nélkülözhetetlen az ügyintézéshez. Szabadidős elfoglaltság terén is sokan teszik le a voksot a korszerű technológia mellett, a gamer PC-k pedig elképesztő teljesítménnyel és játékélménnyel ajándékozzák meg tulajdonosaikat. Amit azonban rendszeresen használunk, azzal problémák is adódhatnak.

Vannak olyan jelek, melyek egyértelműen arra utalnak, javításra van szükség. A laptop kijelzőjének sérülései, vagy a túlmelegedés biztosan azt mutatják, szakember közreműködése vált aktuálissá. Asztali gépek esetében az időnkénti kikapcsolás, a nem megfelelő megjelenítés, vagy az operációs rendszer újratelepítése utáni használhatatlanság is arra hívják fel a figyelmet, alkatrészcsere lesz szükséges. Nem érdemes sokáig halogatni számítógéped szervizelését, ha meg akarod úszni a magasabb költségű javításokat (forrás: https://www.magnadigital.hu/szerviz/laptop-szerviz/)

Laptop javítás alkalmával mindenképpen megfontolandó egy pasztázás is. Ha ugyanis már szét kell szedni a gépet, akkor szinte semmiből nem tart a belső takarítás elvégzése is. Amennyiben a tisztítás és a pasztázás megtörténik időben, akkor elkerülhetőek az olyan kellemetlenségek, mint a túlmelegedés, a laptop lelassulása, a hűtőrendszer hibás működése. Ne feledkezzünk meg arról, hogy kevesebbe kerül a megelőzés és az odafigyelés, mint szükséghelyzetben a sürgősségi tűzoltás.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan kifejezetten bővítési szándékkal fordulnak szervizhez. Előfordulhat, hogy idővel megváltoznak számítógép használati szokásaink, és nagyobb teljesítményre lenne szükség. Bár laptopok esetében sokkal kevesebb bővítési lehetőség áll rendelkezésre, mint asztali gépeknél, de két komponenst biztosan lehet bővíteni, ez pedig nem más, mint a memória és a merevlemez. Ezek cseréje nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy több fájl legyen tárolható a gépen, valamint gyorsabban működjön az.

Ahelyett tehát, hogy azonnal egy új készülék vásárlásán kezdenénk el gondolkodni, érdemes esélyt adni a javításnak, az alkatrészcserének. Könnyen lehet, hogy egy profi kezei között új életre kel az eszköz, és hamarosan újra kifogástalan állapotban szolgálja majd a munkát, ügyintézést, szórakozást.

Iktatva: Elektronika
MACIKA.hu
2011