0

Mikor szükséges gyökérkezelés?

Mikor szükséges gyökérkezelés?

Fogászati kezelések kapcsán sok páciens kérése, hogy lehetőleg a fogak megőrzésével orvosolja a problémát a választott szakember. Ennek egyik gyakran választott módszere a gyökérkezelés. A szó hallatán sokan azonnal a vele járó fájdalomra gondolnak, de ha a saját fog megtartása a cél, akkor mindenképpen érdemes emellett dönteni. Természetesen felmerül a kérdés, hogy mikor szükséges gyökérkezelés.

A szakember akkor választja ezt, ha a fog belső szövete, a pulpa megfertőződik, vagy begyullad. E fájdalmas panasz számos okra vezethető vissza, melyek között szerepel a fogszuvasodás, a baleseti sérülés, vagy különféle kémiai ingerek. A választott fogorvos a tünetek ismeretében dönti el, hogy mikor szükséges gyökérkezelés, s mikor elegendő csupán a fogtömés.

A költségeket tekintve sokkal olcsóbb, ha ezt a beavatkozást választja, hiszen a foghúzással automatikusan együtt jár az, hogy a későbbiekben költenie kell majd a fogpótlásra is. A megfelelően elvégzett érzéstelenítés után a sokak által rettegett beavatkozás kevésbé fájdalmas, mint azt sokan hiszik.

A fog belső keringésének megszüntetése után a fog még ugyanúgy él. A gennyzacskó eltávolításával azonban szinte azonnal enyhül az addig tapasztalt fájdalom, bár kétségtelen, hogy a fog a kezelés után még biztosan érzékeny lesz. Fogászati problémákat tapasztalva ne féljen szakemberhez fordulni, aki eldönti, mikor szükséges gyökérkezelés, vagy megússza egy gyors fogtöméssel.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011