0

Milyen szerepeket tölthet be egy alumínium redőny a Balatonnál?

Milyen szerepeket tölthet be egy alumínium redőny a Balatonnál?

A csodálatos Balaton partjáról, az utánozhatatlan hangulatú magyar tengerről a legtöbb embernek bizonyára nem az jut eszébe, hogy milyen fontos lehet itt egy alumínium redőny. Mindez azonban csak addig maradhat nyitott kérdés, amíg nem vásárolunk egy kis nyaralót, nem nyitunk egy éttermet, vagy nem lakunk már eleve ott. A Balaton ugyanis bármily csodálatos is, egy ott található ingatlannál elengedhetetlenül fontos a megfelelő árnyékolás, hovatovább olyan tényezők, mint a szigetelés, vagy a biztonság. Mielőtt azonban rátérnénk arra, hogy milyen szerepeket is tölthet be egy alumínium redőny a Balaton partján, lássuk először azt, hogy mit kell tudnunk nagy általánosságban ezekről az árnyékolókról!

Az alumínium redőnyről általában

Az alumínium redőny a jelenlegi árnyékolástechnikai piacon az egyik legjobb minőséget képviselő, legtartósabb és legmasszívabb alternatíva abban az esetben, ha szeretnénk a legjobbat és a legtöbbet kihozni a pénzünkből. Az alumínium redőny ugyanis a könnyűfém kialakításnak köszönhetően nagyon strapabíró, nagyszerűen ellenáll a környezeti hatásoknak – a viharoknak, a nagy melegnek vagy éppen a nagy hidegnek -, miközben a redőnylécek speciális habszerű tömítésének köszönhetően a hangszigetelés szempontjából is kiváló tulajdonságokkal bír.

Az alumínium redőny ráadásul alapvető árnyékoló funkcióján túl – illetve amellett, hogy nyilván kint tartja a kíváncsi tekinteteket -, nagyszerűen hozzájárul bármilyen ingatlan hőszabályozásához. Nyáron ezáltal kint tarthatjuk vele a Nap sugarait és a nagy meleget, kellemesen hűvös időt varázsolva a helyiségekbe, télen pedig teljesen leeresztett állapotban egy extra szigetelő réteget biztosít a nyílászáróknak, amivel könnyebben bent tarthatjuk a lakásban a meleget. Ezzel a funkciójával egy jó minőségű alumínium redőny által rengeteget spórolhatunk a fűtési és hűtési költségeinken egyaránt!

Nem mehetünk el továbbá szó nélkül az alumínium redőnyök vagyonvédelmi tulajdonságai mellett sem! A könnyűfémszerkezet miatt ugyanis teljesen leeresztett állapotában komoly visszatartó erőt jelenthet a betörők számára, de egy feltolást gátló szerkezettel kiegészítve még hatásosabbá tehetjük. Sőt mi több, az alumínium redőnyök könnyedén motorizálhatóak, amivel gombnyomásra is működtethető az árnyékolás, sőt mi több, néhány szenzorral akár az automatizálásról egyaránt gondoskodhatunk. Ha például beprogramozzuk, hogy erős szél esetén vagy esténként magától engedjenek le, azzal megóvhatjuk nyílászáróinkat a viharkároktól, hovatovább az automatikusan működő redőnyök szintén megtéveszthetik az illetéktelen behatolókat.

Egy alumínium redőny szerepe a Balatonnál

Most, hogy már ismerjük az alumínium redőnyök általános tulajdonságait, lássuk, hogy a Balaton partján milyen esetekben alkalmazhatjuk nagy hatásfokkal.

  • A legkézenfekvőbb alkalmazási mód a hagyományos lakóházak esetében figyelhető meg, hiszen itt az év minden időszakában kihasználhatjuk előnyeit, legyen szó akár hőszigetelésről, akár biztonságról, vagy zajszűrésről, ami a hangos balatoni fesztiválok és rendezvények miatt nem utolsó szempont. Ebben az esetben különösen előnyös a téli időszakban is, hiszen jelentősen növelhetjük általa nyílászáróink szigetelését, ezáltal csökkentve a fűtésköltségeket.
  • Az alumínium redőnyök nagyszerű választásnak tekinthetők alkalmi nyaralók esetében is! A legfontosabb szempont ilyenkor – az általános árnyékoláson és hőszigetelésen túl – a biztonságban keresendő, hiszen alaposan megnehezíthetjük, de feltolást gátló szerkezettel ellátva teljesen ellehetetleníthetjük a betörők dolgát. Kiemelendő ilyen esetben még a téli hőszigetelés is, hiszen egy nyaralóban rendszerint télen nem, vagy csak nagyon ritkán fűtűnk, ilyenkor pedig egy extra hőszigetelő réteg kellemes és biztonságos hőmérsékletet tarthat a helyiségekben.
  • Egy jól megválasztott alumínium redőny nagyon hatékony kiegészítő lehet mindemellett egy balatoni vendéglátó-ipari egységnél, amivel kapcsolatban egy nagyszerű példát is tudunk mutatni a Mauro étteremmel, ahol nagyméretű redőnyökkel teljes egészében elfedhetővé váltak a létesítmény nyílászárói, ami extra szigetelést és példaértékű biztonságot garantál szezonon kívül, de akár szezonban is a hasonló létesítményeknek. Hovatovább a megfelelő redőnyök kiválasztása természetesen a vendégek kényelmét is szolgálja, hiszen mindenki szívesebben tér be a nagy nyári melegben egy kellemesen hűvös helyiségbe, hogy elfogyasszon valami finomságot.
Iktatva: Ingatlan, Nyílászáró
MACIKA.hu
2011