0

Mitől lesz minőségi egy zuhanykabin?

Mitől lesz minőségi egy zuhanykabin?

A fürdőszoba az otthon egyik központi helyisége. Itt indulnak a reggelek, és a nap végén is itt zajlik a szépségápolás, a felfrissülés. Mindenkinek megvannak a maga elképzelései arról, hogy milyen kialakítás és méret lenne az ideális a fürdőszoba esetében. Abban a legtöbben egyetértenek, hogy soha nem lehet elég nagy ez a helyiség. A dupla mosdókagylós szaniterek legalább olyan nagy népszerűségnek örvendenek, mint a minőségi zuhanykabinok.

De mitől lesz egy zuhanykabin minőségi? Egyáltalán többet tud-e adni a zuhanykabin egy kádnál? Egyáltalán miért kellene választani a kettő közül? Természetesen nem mindegy, mekkora alapterület áll rendelkezésünkre, s ennek megfelelően könnyen lehet, hogy a zuhanykabin a helytakarékosabb megoldás. A minőségi zuhanykabinok a legtöbb esetben sokkal ellenállóbb anyagból készülnek.

A hátfalas zuhanykabinok kifejezetten divatosnak számítanak, s ezek ráadásul a kényelmes tusolás-élményről is fokozottan képesek gondoskodni. A matt és az átlátszó üveggel rendelkező kabinok egyaránt megtalálhatóak a kínálatban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az érdeklődők nem csupán a beépíthetőséget, hanem a kényelmi funkciókat és az időtálló minőséget is szem előtt tartják a választás során. Ennek oka egészen egyszerű. Ha már felújításra kerül a sor, akkor az ingatlantulajdonosok szeretnék a legtöbbet kihozni a helyiségből. Nem minden évben vágyik az ember a felújítással járó problémákra, így ha már rászánta magát, akkor a minőség és az időtállóság iránt is jelentős igényeket támaszt.

Mindezzel összefüggésben felmerül a megfelelő szakember megtalálásának kérdése. Ez manapság egyre nehezebb, hiszen az aktuális lakásfelújítási támogatásból adódóan alig akad ilyen, s akit sikerül elérni, ő is rendszerint már hónapokkal előre be van táblázva. Érdemes tehát időben gondolkodni, célirányosan választani a zuhanykabinok kínálatából, ám előtte nem árt szakemberrel sem konzultálni. A profi szemek jobban látják, hogy mit lehet kihozni egy adott helyiségből, s az ingatlan adottságainak milyen szaniterek felelnek meg leginkább.

A szaniterek mellett a fürdőszobai bútorok és tárolók is mindenképpen figyelmet érdemelnek. Ezek szolgálnak ugyanis a sok-sok apróság elrejtésére, s a megfelelő kialakításnak köszönhetően rendezett összkép fogadhat a fürdőszobában.

Iktatva: Lakberendezés
MACIKA.hu
2011