0

Mobiltelefon tartozékok és mobil kiegészítők: sok a gyártó

Mobiltelefon tartozékok és mobil kiegészítők: sok a gyártó

Egy jó másfél évtizeddel ezelőtt a mobiltelefon különleges volt, ritka, és telefonálásra használtuk. Ahogy az idő múlt, a technika fejlődött, és az árak estek, a mobil teljesen hétköznapi dologgá vált, mint egy mp3 lejátszó, vagy egy karóra, bár az utóbbi a telefonok elterjedésével komolyan vesztett népszerűségéből. Régen a mobiltelefon fekete volt, vagy szürke, később pedig színes. Sárga, kék, piros, vagy amit nem szégyelltek gyártani.

Nagy szó volt, hogy egy mobiltelefon cserélhető előlappal rendelkezett, vagy világítós antennája volt. Mára a mobiltelefon kiegészítők piaca hatalmasra nőtt. A cégek mindent gyártanak, amiért bárki is hajlandó pénzt adni. A Pierre Cardin iPhone szilikon hátlap épp olyan hétköznapi, mint a Glööckler, Swarovski, vagy Red Bull Racing.

A mobiltelefon kiegészítők gyártásába szinte mindenki beszáll, aki szeretne magának egy darabot, a folyamatosan növekvő piacból. A gyártók száma szinte végtelen, és ember legyen a talpán, aki eligazodik a különböző márkanevek között.

A tartozékok palettája óriási. Minden kapható, adatkábelektől, akkumulátorokig, autós kihangosítóktól képernyővédő fóliákig, de tokok, táskák, head-settek, autós vagy asztali tartók egyaránt megtalálhatóak a boltok kínálatában.

A különböző gyártók termékei között sokszor csak a márkanév, illetve az árcédula segít eligazodni. Árban óriási különbségek lehetnek egy névtelen gyártó, és egy neves, divatos cég termékei között. A mobiltelefon kiegészítők világában is érvényes az a megközelítés, hogy ne a legolcsóbbat vegyük meg, de azért legyünk vele tisztában, hogy sokszor a kirívóan magas árral rendelkező termékek esetében sokszor a logót fizetjük meg.

Iktatva: Elektronika
MACIKA.hu
2011