0

Munkavállalás külföldön – megéri?

Munkavállalás külföldön – megéri?

A magyarországi munkaerő piaci viszonyokat figyelembe véve sokakban merül fel a kérdés, vajon nem lenne-e érdemesebb valahol külföldön munkát vállalni, s ezzel megteremteni azt az anyagi biztonságot, melyet talán itthon több éves munkával sem sikerülne. A lehetőség mindenki előtt nyitott, ám ezen lényeges döntés meghozatala előtt érdemes tájékozódni a témában, hiszen ellenkező esetben könnyen meglepetés érhet minket.

Már jó ideje közismert tény, hogy bizonyos munkakörök képviselői előszeretettel választják a külföldi karrier lehetőségét, többek között a jobb anyagi megbecsülés és emberi elismerés okánál fogva. További népszerű választás, elsősorban a fiatalabb és kalandra vágyó korosztály körében a hajópincérkedés, mely munkakör ellátásához számos gyorstalpaló tanfolyammal találkozhat a lelkes érdeklődő, s az irodák biztos munkalehetőséget kínálva folyamatosan indítják szakképzéseiket. Mielőtt azonban meggondolatlanul belevágnánk a külföldi munkavállalásba, érdemes különböző véleményeket meghallgatni, pro és kontra.

A luxushajón történő munkavégzés korántsem leányálom, ha a napi 10-12 órás beosztást vesszük figyelembe. Egyéb szakmunkák esetében sem jobb a helyzet, hiszen a nyugati országok sokszor az olcsó munkaerő reményében mindazt a fizikailag és lelkileg is megterhelő feladatot a külföldről érkezőkkel kívánják elvégeztetni, amelyre hazájukban talán nem találnának jelentkezőt.

Természetesen a pénzt nem adják ingyen, tény, hogy meg kell dolgozni érte, viszont mielőtt ezt az életünket gyökeresen megváltoztató döntést meghoznánk, gondoljuk át, érdemes-e kialakított életvitelünket, esetleg családi és baráti kapcsolatainkat feláldozni az akár több hónapos távollét érdekében.

Iktatva: Állás
MACIKA.hu
2011