0

Natúrkozmetika-az új irányzat?

Natúrkozmetika-az új irányzat?

Fürdőszoba polcain végigtekintve bizonyára Ön is számos csodaszép színes üvegcsét és flakont talál, melyekkel minden nap ápolja, kényezteti testét. Elgondolkodott azonban már azon, hogyan választja ki a testápoláshoz szükséges termékeket? Mennyire fontos szempont az ár, és megnézi egyáltalán az összetevőket a döntésnél?

A kozmetikumok az egyik olyan terület, ahol sokak szerint nem érdemes spórolni, hiszen a főként olcsóbb kategóriás termékekre jellemző túlzott illatanyag használat allergiás reakciókat, ekcémát és bőrkiütéseket is képes kiváltani az arra érzékeny személyeknél. A fejbőrnek egy rossz samponnal tönkretett védekezőrendszere, a kiszáradt, töredezett hajvégek, vagy a szárító tusfürdők okozta károsodás helyrehozatala sokszor jóval többe kerül, mintha havonta egyszer rászánnánk egy minimum közepes kategóriás hajbalzsamra, vagy testápolóra a szükséges összeget.

Napjainkban a szépségápolás területén egyre nagyobb népszerűségnek örvend a natúrkozmetika, a biokozmetikumok használata. A száz százalékosan természetes összetevőkből álló készítményeket az esetek többségében még csak szépségszalonokban alkalmazzák, de igény szerint otthoni használatra is összeállítják a bőrtípusunknak megfelelő készítményt. Az új irányzat gyakran kapcsolja össze az aromaterápia már évezredek óta bizonyított hatékonyságát a natúrkozmetika egyre inkább teret hódító kezelési formáival.

Bár tény, hogy a biokozmetikumok felhasználásával történő szépségkezelésekért némileg mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlni, de a testet és lelket egyaránt felüdítő élményért cserébe talán mégis érdemes áldozni erre a célra is, főleg, ha ezzel megjelenésünk ápolt és vonzó lehet.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011