0

Néhány tévhit a számlázó programokról

Néhány tévhit a számlázó programokról

Ma már nincs divatja a kézi számlázásnak, ezért egyre több vállalkozás tér át az úgynevezett e-számlázásra. Még mindig vannak olyan vállalkozások, ahol a hagyományos számlázásnak a hívei mivel némi fenntartás van a számlázó programokkal szemben, több olyan tévhit is létezik, amely alaptalan a számlázó programokkal szemben.

Vegyünk sorba néhány tévhitet és próbáljuk meg eloszlatni a kételyeket.

1. Tévhit: A számla nem érkezik meg az ügyfélhez

Sok cégvezető tart attól, hogy a kiállított számla nem érkezik meg az ügyfélhez. A számlázó programokkal lehetőség van e-mail-ban elküldeni a számlát, de sokan kételkednek abban, hogy ez valóban eljut a célszemélyhez. Ennek a tévhitnek a korábbi levelek elkavarodásából fakadhatnak.

Ma a legtöbb számlázó programban az elküldött számlák nyomon követhetők, meglehet győződni, hogy valóban kiküldésre került-e a számla.

2. Tévhit: drága e-számlázásra

Ma semmi sincs ingyen, ezt érdemes leszögezni a gondolatmenet elején. Tehát a számlázó programoknak is van némi költsége, mivel a hitelesítésükért fizetni kell, ez általában eget verő összeg, vannak olyan számlázó programok amelyekhez ajándékba adják a hitelesítésre szolgáló időbélyeget. A hitelesítés költsége simán versenybe szállhat a papír alapú számlázással, mert itt nincs nyomtatási díj, nem kell megvenni a nyomtatópapírt, nem kell a postázással foglalkozni.

3. Tévhit: a számlázó program használata bonyolult:

A legtöbb vállalkozó a számlázó program bonyolultságától tart.
A legtöbb számlázó program kipróbálható ingyen, ami nem jár kötelezettséggel. A próbaidőszak alatt pedig meglehet ismerkedni a programmal anélkül, hogy ez nekünk bármibe is kerülne.>
Minden számlázó program átlátható, felhasználó barát, beépített “gyorstippek” segítik a felhasználót. A program mellé adnak felhasználói kézikönyvet, részletes ismertetővel.

4. Tévhit: nem szeretik a könyvelők az e-számlát

A könyvelők dolgát meglehet könnyíteni a számlázó programmal, mert nem kell a papír alapú számlákat beszkennelni, hanem csak egyszerűen ki kell exportálni a számlákat a könyvelő számára. A legtöbb számlázó program több felhasználós, ezért akár könyvelőnek is adhatunk hozzáférést különféle jogosultságokkal, hogy mihez férhet hozzá. Tehát a könyvelők is szeretik az e-számlát.

Összeségében elmondhatjuk a számlázó programról, hogy a lehető legjobb választás a papír alapú számlázással ellentétben, mert könnyen kezelhető, könnyen áttekinthetővé teszi a számlákat. A számláinkat könnyen tudjuk kezelni, ellenőrizni, hogy megtörténteke a befizetések.

Iktatva: Web
MACIKA.hu
2011