0

Nem mindig érdemes a szerviztől megvásárolni az alkatrészeket

Nem mindig érdemes a szerviztől megvásárolni az alkatrészeket

A biztonságos közlekedés gyakran azon múlik, hogy mennyire figyelünk oda a jármű általános állapotára és karbantartására. Nincs ez másként akkor sem, ha a tavasztól késő őszig nagy népszerűségnek örvendő motorozásról van szó. A járgány rengeteg rajongót tudhat magáénak, akik főként az említett időszakban gurulnak az utakra és fedezik fel magányosan, vagy motoros túrák keretein belül hazánk legszebb tájait. Nem ritka, hogy külföldi vidékekre, tengerparti szakaszokra is eljutnak a motorosok, s így a nyaralás egyúttal egy felejthetetlen túraélménnyel is társul.

 

Mindegy, hogy hétköznapi használatról van szó, vagy egy hosszabb útra szeretnénk felkészíteni járművünket, a rendszeres szervizelés nélkülözhetetlen. Ha szakemberrel nézetjük át a járgányt, akkor az esetleges meghibásodások is gyorsabban kiszűrhetőek, még az előtt, hogy azok a gyakorlatban megmutatkoznának. Sokan éppen azért kerülik a szervizelést, mert nem szeretnének százezreket költeni a motoralkatrészekre és a javításra. Pedig nem törvényszerű, hogy ennyibe kerülne az esetlegesen felmerülő feladat, hiszen ma már rengeteg forrásból lehet olcsó motor alkatrészt vásárolni.

 

Az internet nem csak akkor bizonyul remek választásnak, ha szórakozni vagy kapcsolatot tartani szeretnénk, hanem természetesen vásárlás alkalmával is. Nem kell tehát a szerviztől megvásárolni a szükséges alkatrészeket, hiszen megrendelhetjük azokat a világhálón is. Az sem baj, ha nem értünk hozzá, hiszen sokféle szűrési lehetőséggel találkozhatunk, és így motorunk típusa szerint egyszerűen rábukkanhatunk a szükséges darabokra. Persze nem árt előtte szakemberrel konzultálni, aki pontosan tájékoztat arról, mit kell beszerezni a javításhoz.

 

Akár olyan felszereléseket is vásárolhatunk a megfelelő webáruház segítségével, melyek folyamatosan szükségesek a motor zökkenőmentes üzemeléséhez. Természetesen az esztétikai szempontból sem elhanyagolható bukósisakok is széles választékban elérhetőek online, de a legapróbb spiráloktól kezdve a csapágyakon keresztül egészen a sárvédőkig és idomokig minden megtalálható az online kínálatban. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a biztonságos közlekedés csak a megfelelő állapotban levő gumiabroncsokkal valósulhat meg. Ezekre sem kell csillagászati összegeket költeni, ugyanis akár webáruházon keresztül is elérhetőek a méretben szükséges darabok.

Iktatva: Autó
MACIKA.hu
2011