0

Nyaraló felújítása – Hogyan érdemes nekikezdeni? Kihez forduljak?

Nyaraló felújítása – Hogyan érdemes nekikezdeni? Kihez forduljak?

A nyaralók, hétvégi házak felújítására rendszerint csak az állandó lakóhelyként szolgáló ingatlan korszerűsítésén túl szokott sor kerülni. Érdemes pedig figyelmet fordítani az előzőre is, hiszen egy igényesen felújított, jól kihasználható nyaraló akár rendszeres bevételi forrásként is szolgálhat. Az elvégzett munkálatok értékmegőrző funkciója mellett sem lehet elmenni, ugyanis egy esetleges értékesítés alkalmával jelentősen többet kaphatsz majd érte.

A nyaralók – mivel nem képeznek elsőszámú feladatot a teendők sorában -, ezért sokszor számla és garancia nélküli, magukat hozzáértőnek vallók kezébe kerülnek. Ezzel nemcsak a szakértelem hiánya a baj, hanem a számlaképesség hiánya is. Ez utóbbi ugyanis lehetővé tenné a támogatások, hitelek igénybevételét, és persze az esetleges hiányosságok esetén is mód lenne a tevékenységet végző embereket újra kihívni. A gyakorlatban viszont a kispórolt alapanyagok, a gyakorlat és a szakértelem hiánya maga után hozza a visszatérő problémákat. Sokszor nincs mód garancia érvényesítésére, innentől pedig újra magadra vagy utalva.

Fontos tehát, hogy minden esetben profi szakembergárdára bízd a teendőket. A jó választással egy sornyi terhet letudhatsz, és biztos lehetsz abban, hogy a megfelelő kezekben van az ingatlan.  Ez minden nyaraló felújításánál kulcsfontosságú lépés. A számlaképesség és az elvégzettekre vállalt garancia sokat elárul arról, mit várhatsz el a pénzedért és kikkel van dolgod. Nem érdemes alább adni akkor sem, ha egy a lakóhelytől távolabb eső hétvégi házról van szó, ahol nem tudod minden nap ellenőrizni a munkálatok haladását.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan egyfajta befektetési lehetőségként tekintenek a nyaralóra. A megfelelő elhelyezkedés, a többféle kikapcsolódási lehetőség biztosítása, és az igényes belső terek igazi vonzerőnek számítanak egy-egy frekventált régióban. Akkor is kihozhatod a maximumot az ingatlanból, ha csendes környéken fekszik, egy holtág partján, vagy valahol a hegyekben. A mai kor embere gyakran éppen az ilyen félreeső helyeken szeretne feltöltődni, méghozzá úgy, hogy közben a modern kor kényelméről sem szívesen mondana le. A jakuzzi, a süllyesztett medence, a rendelkezésre álló SUP eszközök éppen úgy vonzerőnek számíthatnak, mint a kandalló, vagy a természet közelsége, ahol visszatalálhat az ember önmagához.

Iktatva: Ingatlan
MACIKA.hu
2011