0

Összehasonlítás: nem ugyanúgy teljesítettek a magánnyugdíjpénztárak

Biztos anyagi hátteret szeretne maga mögött tudni a nyugdíjas években? Nem bízik az állami nyugdíjrendszerben, vagy aggasztóan kevés összegre számíthat majd? A nyugodt, harmonikus öregkor érdekében célszerű már most előre gondolkodni, és a fizetésből megtakarítani egy bizonyos összeget. A magánnyugdíjpénztárak hasznos választásnak bizonyulnak annak érdekében, hogy a nyugdíjas években ne kelljen hiányt szenvednie semmiből, és az egyre növekvő, egészségmegőrzésre szánt összegeket is minden gond nélkül finanszírozni tudja.

A magánnyugdíjpénztárak tagdíjai különféle portfóliós csomagokba kerülnek befektetésre. Mivel minden pénztár más és más formában állítja össze ezeket a csomagokat, így a hozam terén is eltérő jellemzők vonatkoznak rájuk. Ez az összehasonlítás segíthet eligazodni a rendelkezésére álló lehetőségek között, és többet megtudhat segítségével arról, melyik magánnyugdíjpénztár miként teljesített az elmúlt időszakban. Amennyiben nem elégedett a mostani pénztárával, az átlépés egy másik pénztárba is egy lehetséges út.

A nyugdíjcélú megtakarítások azért is ajánlottak mindenki számára, mert rajtuk keresztül állami támogatást is igénybe lehet venni, s emellett a hozamokkal is rendszeresen gyarapodik majd a félretett pénzt. Kevesen vannak tisztában azzal, hogy a nyugdíjas években a kiadások egyre csak nőnek, ahogyan az egészség helyreállítására, megőrzésére mind többet kell költeni. Ha fontosnak tartja, hogy a megszokott életszínvonalat megőrizze, és ugyanakkor a mindennapi megélhetés se jelentsen gondot, akkor mindenképpen ajánlott elgondolkodni az öngondoskodásban rejlő erőn. Szükség esetén forduljon szakemberhez, és kérje ki tanácsát az egyéni igényeire szabott megoldás megtalálásához!

Iktatva: Biztosítás, Pénzügy
MACIKA.hu
2011