0

Otthonunk szerves része; a terasz

Otthonunk szerves része; a terasz

Lakásvásárlás kapcsán bizonyára Önnek sem mindegy, hogy saját kerttel nem rendelkező ingatlanához tartozik-e terasz, vagy kisebb erkély. A régebbi építésű lakások tulajdonosainak sajnos muszáj beérnie egy néhány négyzetméteres területtel a szabad levegőn, de a modern társasházak már meglepően nagy terasszal várják a beköltözőket.

Ha csak szerényebb méretre futja, akkor se keseredjen el, hiszen arra bizonyára elég, hogy egy kisebb kerti asztalt, és egy-két széket elhelyezzen. Az ablakpárkányok tökéletes helyet biztosítanak zöld növényeink számára, és a falakról is futtathatunk le zöldeket. Ha nagyobb terasszal van lehetősége büszkélkedni, a berendezési lehetőségeknek még a méret sem szabhat határt. Arra azonban mindenképpen ügyeljen, hogy a terasz burkolása legalább olyan fontos, mint a beltéri burkolólapok elhelyezése. Legjobb, ha csúszásálló felülettel rendelkező burkolóanyagot választ, mely jól tűri a fagyot és a csapadékot is.

Külföldön már nagy hagyományokkal rendelkezik a tetőteraszokon kialakított konyhakert, mely akár egészen nagy méreteket is ölthet. Hazánkban ez még nem terjedt el annyira, de nyugodtan próbálkozhat akár salátával, vagy hasznos fűszernövényekkel! A zöld növények és virágok pedig elengedhetetlen részét képezik a szabadban történő tartózkodásnak.

Szerezzen be kerti bútorokat, örökzöldeket, kényelmes párnákat és függönyöket, melyek maximálisan otthonossá teszik majd lakásának e területét is. Amint lehetősége adódik, étkezzen a szabad levegőn, és legalább a meleg hónapokban használja ki a terasz nyújtotta kikapcsolódást, hiszen ez is otthona szerves részét képezi!

Iktatva: Lakberendezés
MACIKA.hu
2011