0

Repülőjegy vagy üzemanyag?

Repülőjegy vagy üzemanyag?

Mindegy, hogy hosszabb körutazásról, külföldi rokonlátogatásról, családi nyaralásról vagy éppen üzleti útról van szó, minden esetben felmerül az utazás mikéntjének kérdése. Egyéni igények, szokás, és rendelkezésre álló idő kérdése, hogy repülőjegyre vagy inkább üzemanyagra költjük a pénzt.

Amennyiben fontos az utazásra fordított idő és a kényelem, mindenképpen célszerű a repülőgéppel történő közlekedést választani. Ez elsősorban az üzleti ügyeket intézők számára a legmegfelelőbb megoldás, de sok, gyerekes család is a repülőjegy vásárlást választja, ha megengedhetik maguknak, hiszen hosszabb útra indulni gyerekkel nem mindig jelent felhőtlen időtöltést az autóval történő utazás során. A gyermekeknek vásárolt jegyek általában kedvezményes áron válthatóak meg. A felhők felett töltött néhány óra pedig bizonyára felejthetetlen élményt jelent majd a gyerekek számára, főleg, ha első repülős utazásukra kerül sor.

Bizonyos helyszínek, úti célok természetesen szükségessé és sokszor kizárólagossá teszik a repülőjegy vásárlását. Odafigyeléssel, körültekintéssel, és persze némi szerencsével utószezonban kedvezményesen szerezhetünk jegyeket azokra a fapados járatokra, melyeken az indulás előtt még több üres hely is van. A légitársaság számára előnyös, hiszen nem kihasználatlanul működteti gépeit, mi pedig akár nagyobb családdal, társasággal élvezhetjük a repülőút kényelmét és gyorsaságát.

Ha a repülőjegy árakat túl magasnak találjuk, már nem kapunk helyet a kinézett járatra, vagy egy közös, családi autós kalandra vágyunk, akkor viszont semmiképp ne a légitársaságok kínálatát fürkésszük, sokkal inkább a célhoz vezető útvonal mentén fellelhető turisztikai látnivalókat, nevezetességeket, hiszen az autóból időnként kiszállva számos újdonságot láthatunk addig is, míg elérjük úti célunkat.

Iktatva: Utazás
MACIKA.hu
2011