0

Stresszoldás természetes módon

Stresszoldás természetes módon

Fejfájás, szédülés keserítik meg mindennapjait? Feszült idegállapottal ébred és tér nyugovóra nap mint nap? A stressz mindennapjaink velejárója, gondoljunk csak a munkahelyi elvárásokra, konfrontálódásokra, vagy magánéleti konfliktusainkra. Az, hogy ki miként éli meg ezeket a helyzeteket, és hogyan sikerül feldolgoznia az őt ért környezeti hatásokat, részben genetikai tényezők függvénye, de sokkal inkább játszik szerepet ebben a világhoz való hozzáállásunk, és azoknak a kisegítő eszközöknek a használata, melyekkel a stresszoldás természetes módon is megvalósítható. 

Sajnos kihangsúlyozást érdemel az utóbbi, hiszen egyre inkább elterjedtek a feszültségoldók és antidepresszánsok, melyek segítségével vegyi úton szállhatunk szembe a stresszel. A kérdés jogosan merül fel, hogy valóban ez-e a legjobb megoldás.

Míg az Egyesült Államokban a pszichiáterhez járás magától értetődő jelenség, addig ez hazánkban a leggyakrabban kimerül abban, hogy néhány recept kíséretében útjára bocsát orvosunk – adódik ez az egészségügyi rendszer túlterheltségéből is. Pedig a stresszoldás természetes módon is megoldható lenne, nem feltétlenül szükséges hozzá orvosi, és főleg nem gyógyszeres segítség. 

A gyógyteák, az idegrendszert erősítő vitaminkészítmények, az egészséges életmód, a rendszeres és aktív testmozgás, társas kapcsolatainkra való odafigyelés mind-mind hozzájárulnak kiegyensúlyozottságunkhoz. Ilyenként a stresszoldás természetes módon, mintegy a szervezet öngyógyításaként valósul meg. Érdemes odafigyelnie ezekre, hiszen életminősége is függhet tőle, miként kezeli a feszültséget, és száll szembe a sokunkat érintő stresszel.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011