1

Személyi hitel passzív bárosoknak adóstárssal

Személyi hitel passzív bárosoknak adóstárssal

A gazdasági élet alakulása és az egyéni anyagi helyzet sokszor kívánják meg, hogy a hitelintézetek által kínált lehetőséghez nyúljunk, és a személyi hitel mellett tegyük le voksunkat. Sok esetben azonban a passzív bárosok negatív elbírálásban részesülnek, és igen kevés azoknak a hiteleknek a köre, melyeket igénybe vehetnek. A személyi hitelek és a személyi kölcsönök köre a szabad felhasználhatóság miatt szinte teljesen kizártak. Egyedül lakáshitel igényelhető, de az is kizárólag abban az esetben, ha a passzív státusz már legalább fél éve fenn áll.

Személyi hitel passzív bárosoknak adóstárssal itt!

A hitelintézeteknek elsődleges céljuk hitelkihelyezéseik kapcsán, hogy olyan ügyfeleik legyenek, akik rendesen törlesztenek. Különösen fontos ez a szabad felhasználású hitelek esetében, ahol nem áll fedezetként ingatlan az ügylet mögött. A személyi hitel passzív bárosoknak tehát azért sem elérhető, mert a korábbiakban az előírt ideig nem törlesztették hitelüket, s ezáltal rossz minősítést szereztek. A bankok bizalma tehát jogosan inog meg ilyen esetekben.

Mit tehetnek tehát a passzív bárosok, ha mégis feltétlenül szükségük lenne személyi hitelre? A jövedelem alapján meghatározott felvehető összeg biztosítékaként adóstársat vonhatnak be a hitelszerződésbe, akitől a bank – ha ismételten nem törleszt az adós – behajthatja a hitelösszeget. Természetesen a legtöbb hitelintézet nem elégszik meg a kezes meglétével, hanem legalább egy éves munkaviszonyt megkíván, és a felvenni kívánt összeg tekintetében a jövedelem nagysága is fontos szerepet játszik.

A világhálón számos lehetőség áll rendelkezésre, és sokan a közüzemi tartozást, vagy a passzív bár listán való szereplést sem tartják akadálynak, de mielőtt egy újabb hitel felvételébe vágna bele, feltétlenül tájékozódjon a részletekről, hiszen így elkerülheti, hogy ismételten belefusson az adósságcsapdába.

Iktatva: Hitel
MACIKA.hu
2011