0

Szépségápolás házilag – bevált módszerek, olcsó megoldások

Szépségápolás házilag – bevált módszerek, olcsó megoldások

A szépség és az ápoltság semmiképpen nem pénz kérdése, hiszen még csak arra sincsen feltétlenül szükség hozzá, hogy a drogériák polcain megtalálható, több ezres árkategóriát képviselő csodaszereket megvásároljuk. A világmárkák megjelenése előtt is ismerték a nők a szépség fogalmát, ráadásul egészen egyszerű, otthon is fellelhető alapanyagokból elkészíthető készítményekkel ápolták bőrüket, hajukat, körmeiket.

Ahhoz, hogy a szépségápolás házilag is kivitelezhető legyen, nem kell mást tennie, mint körülnézni a konyhában, a hűtőszekrényben, vagy a spájzban. Az olívaolaj nem csak a finomságok elkészítésekor hasznos segítőtárs, hanem például remek bőrradír (forrás: házilag.hu) is készíthető vele cukorral, vagy sóval összekeverve. A masszát akár tusolás közben is felviheti bőrére, és az elhalt hámsejteknek már búcsút is mondhat.

A citrom és a narancs a C-vitamin erejével frissíti az arcbőrt még egy fárasztó éjszaka után is. Az ecet, az állott sör remekül alkalmazható hajöblítőként, szőke hölgyek számára pedig a frissen facsart citromlé bír hasonló tulajdonságokkal. A szépségápolás házilag bevált receptjei között természetesen nem feledkezhetünk meg a körömlakktól elszíneződött körmök citromlébe áztatásáról sem.

Ha makacs, mitteszeres, zsíros bőrrel küzd, a joghurttal vagy kefírrel kevert élesztő remek választásnak bizonyul. Hatóanyagai mellett bőrradírozó hatása sem elhanyagolható. Amennyiben úgy dönt, hogy a szépségápolás házilag történjen, szinte végeláthatatlan azoknak az ötleteknek a tárháza, melyeket bevethet vonzó külsejének érdekében. Érdemes tájékozódni a témában, mielőtt több ezret költene kozmetikumokra és krémekre.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011