0

Tavaszi kerti munkák – kezdjen neki időben!

Tavaszi kerti munkák – kezdjen neki időben!

Az első tavaszi napsugarak sokakat a kertbe csábítanak, és a téli hónapok után jól is esik egy kis kerti munka. Erre szükség is van, hiszen bár nem volt túl hideg a tél, de a kertet és a növényeket mégis megviselték az időjárás viszontagságai. A tavaszi kerti munkák első lépéseként javasolt elvégezni a takarítási feladatokat, így a gyep levegőhöz jut, a letört ágak eltávolításra kerülnek, és a körülbelül négy fokos hőmérséklet már ideális a fametszések megkezdésére is. 

A hó elleni védekezésként lekötözött növényeket már kiszabadíthatjuk, a fagymentes földbe pedig elültetésre kerülhetnek a virághagymák. Nincs korán elkezdeni a kertépítési feladatokat sem, így a burkolás minden további nélkül kivitelezhető, ha a fagy már megszűnt.

Leteheti voksát térkövek, WPC teraszburkolat, gyeprács, vagy ezeknél természetesebb megoldások, például a sövény, az örökzöldek tövéhez elhelyezett mulcs mellett is. Ha nincs ideje a rendszeres öntözésre, akkor a tavaszi kerti munkák között mindenképpen helyet kell, hogy kapjon az automata öntözőrendszer telepítése, melyet ajánlott szakemberre bízni.

A kerti tó, a grillezőhely, vagy  gyermekek számára ideális játszóhelyek kialakítása csak tovább növeli az otthonunkat övező környezet kényelmét és esztétikusságát. Ha a tavaszi kerti munkák elvégzésének mihamarabb a végére jár, úgy nemsokára már a gyönyörűen virágzó környezetben töltheti szabadidejét, és rendezhet baráti, családi összejöveteleket ott.

Iktatva: Kert
MACIKA.hu
2011