0

Tavaszi méregtelenítés otthon

Tavaszi méregtelenítés otthon

A hőmérő higanyszála már most magasabb, mint ilyenkor megszoktuk, nyilvánvalóan itt a tavasz. A lekerülő kabátokkal viszont a tél során ránk rakódott felesleg is láthatóvá válik majd. Szeretne megszabadulni néhány kilótól? A tavaszi fáradtság okozta levertség ellen kíván tenni valamit? Vagy egész egyszerűen csak szeretné energikusabbnak érezni magát? A tavaszi méregtelenítés otthon, egyszerűen is megoldható, ráadásul nem kellenek hozzá túlságosan extra alapanyagok sem.

Többféle módszer ismert, természetesen nekünk kell megtalálnunk azt a fajtát, mely leginkább összeegyeztethető életritmusunkkal, fizikai aktivitásunkkal. Egyértelmű, hogy ha a hangsúlyt a testmozgásra fekteti, akkor ehhez szüksége lesz energiára is, amit egy léböjtkúra alatt nem feltétlenül kap meg. Tény azonban, hogy néhány napos méregtelenítő étrendet – mely leveseket, frissen facsart leveket, főzelékeket, gyógyteákat tartalmaz – azok is beiktathatnak, akik aktívan sportolnak.

A tavaszi méregtelenítés otthon tarthat akár egyetlen napon át is, bár tény, hogy eredménye elmarad majd azoktól a kúráktól, melyek nagyobb önfegyelmet, és ugyanakkor nagyobb fokú tisztulást eredményeznek. Arra azonban a rövidebb kúra is alkalmas, hogy megszabaduljon a lerakódott méreganyagoktól, frissebb, és egészségesebb legyen.

De hogyan is történik a tavaszi méregtelenítés otthon? Nem kell feltétlenül több hónapban gondolkodnia. Hagyja el a cukros, lisztes ételeket, fogyasszon minél több gyógyteát ( pl. szűztea, zöldtea ), lisztes sűrítés nélküli főzelékeket! A javasolt húsz kilónkénti egy liter víz naponta biztosan előnyére válik majd.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011