0

Télen nem érdemes felújításba kezdeni

Télen nem érdemes felújításba kezdeni

Mindig  keressük meg azt a szakembert akivel tudunk egyeztetni a felújítás menetéről, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a téli felújítás túl jó ötlet. A téli időszakban igen nehézkes a szerelési munkálatok elvégzése. Ha bontással is jár, akkor értelemszerűen falazásra, festésre is sor kerülhet, amely télen nem a legegyszerűbben elvégezhető.

Lakásfelújításba és korszerűsítésbe jobb, ha tavasszal vagy nyáron fogunk bele. Egy profi szakember mindenben képes segítséget nyújtani, hiszen a tervezéstől kezdve a kivitelezésig végigkíséri a teljes folyamatot. A tervezés és az árajánlatkészítés éppen úgy a profi épületgépészeti szakember feladata, mint a kivitelezés és az esetleges mérési munkálatok elvégzése. Az épületgépészeti megoldások közül mindig érdemes testreszabottan ajánlatot kérni, hiszen csak úgy lehet korszerűsíteni a meglévő fűtésrendszert. Fűtéskorszerűsítés után sokkal biztonságosabb megoldásokat kaphatunk. Az új rendszerek már nem kormolnak annyira, tehát a környezetszennyezés is minimálisnak mondható, emellett a robbanásveszély is csökken.  Ma már bárkinek lehetősége van geotermikus energiát használnia, amely a legköltséghatékonyabb megoldások egyike. A szerelési munkákat egy profi csapat pár nap alatt képes elvégezni és a következő havi rezsiszámlában a megtakarítás már látszódni fog.

A korszerű fűtésrendszerek hatalmas előnye, hogy mindig be lehet pontosan állítani, hogy mennyi energiát szeretnénk éppen felhasználni. Fűtési szezonokban a korszerű berendezésekkel havi szinten akár több 10 000 forintot is meg lehet spórolni. A háztartások zömében elavult fűtési rendszerek vannak még mindig, így az energiafelhasználás is igen magas. A fűtéskorszerűsítés mellett érdemes gondolni a víz előállítás korszerűsítésén is, hiszen így havonta még nagyobb megtakarítást érhetünk el. Már meglévő rendszerhez is hozzá lehet kapcsolni geotermikus hőszivattyút, amely akár társasházak esetében is kivitelezhető. A rendszerek kiépítése nagyon gyorsan megtérül, így érdemes minél hamarabb a korszerűsítés mellett dönteni. Mára az állam is támogatja ezeket a munkálatokat, amelyre akár társasházak is pályázhatnak.

 

Iktatva: Ingatlan
MACIKA.hu
2011