0

Télikert építése fából

Télikert építése fából

Lehulltak fáinkról a levelek, a virágok sem ékesítik már kertünket, ez azonban nem azt jelenti, hogy mindenféle dekoráció nélkül kelljen néznünk a kopár fákat egészen tavaszig. Számos olyan lehetőség áll előttünk, mellyel otthonosabbá és ízlésesebbé tehetjük házunkat övező természetet.

Ha kedveljük a rusztikus hatást keltő bútordarabokat, és dekorációt, mindezt megvalósíthatjuk kertünkben a téli időszakban is. Válasszunk olyan növényeket, melyek örökzöldek. Ne csupán a fenyőre gondoljunk, hiszen számos olyan egészen egyszerű növény van, mely egy szép kaspóban elhelyezve kertünk díszeivé válhatnak. Helyezzünk mohát cserépbe, szórjunk rá száraz terméseket, és máris színes foltot varázsoltunk a kopár erkélyre.

Az esőtől és hótól védett erkélyeken, teraszokon bátran elhelyezhetünk gyertyákat, örökzöldekből, vagy például komlóból készült koszorúkat, melyek nem csupán az adventi időszakban mutatnak rendkívül jól.

A szélcsengők és a fonott termékek, vagy a vesszőből készült koszorúk természetes hatást keltenek a megfelelő helyen megpillantva. Ha szeretnénk, hogy nálunk telelő madarak lepjék el a kertben a tavasszal virágba borult fa most kopár ágait, készíthetünk madáretetőt saját kezűleg is, vagy beszerezhetünk egyet a barkácsboltok valamelyikében.
Bár kétségtelenül szép látványt nyújt a karácsony előtt fénybe öltözött ház és kerti fák, de környezetvédelmi szempontból nem feltétlen a legjobb választás. Egyéb módokon is dekorálhatjuk a kertet advent idején, csak kreativitás szükséges hozzá.

Iktatva: Kert
MACIKA.hu
2011