0

Tippek másnaposság ellen

Tippek másnaposság ellen

Kínzó fejfájásra ébred, és bár az előző esti szórakozás kétségtelenül jól sikerült, de szeretne nappal is ember lenni a talpán? Kivel ne fordult volna már elő, hogy magával ragadta a buli heve? Ha azonban már megtörtént a baj, és többet ivott a kelleténél, jól jönnek a leginkább bevált tippek másnaposság ellen. 

Arra talán felesleges is felhívni a figyelmet, hogy a folyadékfogyasztásról nem szabad elfeledkezni, hiszen már néhány pohár ital után is vízért kiált szervezetünk. A macskajaj jellegzetességeként ismert fejfájás többek között a kiszáradásnak is betudható. Ha tehát megúszta a reggeli hányingert, hányást, akkor annyi a dolga, hogy minél több folyadékot fogyaszt.

Nyugodt gyomorra bátran ehet rántottát, zsírosabb, táplálóbb falatokat reggelire, hiszen ezek csak segítik az alkohol lebontását, és energiával töltik fel, valamint szintén jók a szédüléssel is együtt járó fájdalmakra. A legjobb tippek másnaposság ellen természetesen mindenki számára mások. Van akinél a forró húsleves, másoknál a diétásabb falatok válnak be, de hallottunk már olyanról is, aki kizárólag a tartósítószerekkel teli ice teáktól kezdi magát jobban érezni.

A koffein nem biztos, hogy a legjobb megoldás a lázongó gyomorra, ellenben a kefír gyorsan helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, a népi hagyományok alapján pedig sokan az uborka savanyúság levére esküsznek. Ha már jobban van, pörgesse fel anyagcseréjét sportolással! A kutyaharapást szőrivel nem mindenkinél jön be, a jól bevált tippek másnaposság ellen azonban gyorsan túllendíthetnek a macskajajon.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011