0

Új FIFA 15 megjelenés 2015 őszén várható

Új FIFA 15 megjelenés 2015 őszén várható

Az Electronic Arts idén is minden eddiginél többet, szebbet és jobbat ígér a FIFA-sorozat aktuális évadjával, azonban a FIFA 15 ezúttal valóban képes lesz túlmutatni elődein – főként PC-n, valamint a Sony és a Microsoft új-generációs konzoljain!

A FIFA 15 egyik legnagyobb újdonsága, hogy a pályára lépő 22 játékos teljes érzelmi kapcsolatban áll majd egymással, aminek köszönhetően folyamatosan reagálnak egymás cselekedeteire a mérkőzések során. Ezáltal első kézből tapasztalhatjuk meg, hogy mit is kell átélniük a pályákon a focistáknak, akik több mint 600 különböző érzelmi reakciót tudnak alkalmazni a megfelelő helyzetekben. Ha például az egyik játékos sokat szabálytalankodik, gyakran kap csípős megjegyzéseket, ha viszont valaki sikeresebb, mint a többiek, akkor vállveregetésben részesül csapattársai részéről. Az újdonságok közé sorolható ezen felül a dinamikus meccs prezentáció megjelenése, ezáltal a mérkőzés napja életszerűbb lesz, mint eddig bármikor, az egyes szurkolók pedig egészen életszerűen, és különbözően reagálnak majd az eseményekre.

Természetesen nagy előrelépést tapasztalhatunk majd a FIFA 15-ben a mesterséges intelligencia tekintetében is! Megjelenik például a pályán a valódi csapattaktika, így a játékosok a meccsen kialakult helyzethez igazíthatják stratégiájukat. Ha egy góllal vezetünk az utolsó percekben, lehetőségünk lesz az időhúzásra, de a csapattársak irányításában is lényegesen több variációt tudunk megvalósítani a rögzített helyzetek esetén. A játékban milliónyi új csel és mozdulat is megjelenik – így például már futás közben is irányíthatjuk a labdát –, ezen felül pedig egy új fizikai motort is alkalmaztak a fejlesztők, amivel soha nem látott részletességet tapasztalhatunk majd a pályán! Az ember-ember elleni összecsapások például teljesen valószerűvé válnak, így megjelennek a vállazások, illetve a mezhúzások, de ez az újítás a játékosok és a labda kapcsolatára is hatással lesz. Minden egyes mozdulat, passz, lövés és csel így attól függ majd, hogy a játékos teste milyen helyzetben van, illetve miként tud hozzáérni a labdához.

A játékmenetet érintő újdonságok mellett a FIFA 15 esetében a grafika tekintetében is óriási előrelépést tapasztalhatunk – legalábbis PC-n, PS4-en és Xbox One-on. Az Ignite Engine-nek köszönhetően nem csak a környezet, avagy a stadionok, hanem a focisták is olyan valószerű kinézetet kapnak, mintha valóban egy élő televíziós közvetítésen keresztül látnánk őket. Az újgenerációs grafikus motor miatt ráadásul olyan apróságok is megjelennek a játékban, mint a mezmozgás, illetve a koszolódás, vagy a pályák rombolhatósága, amitől a meccsek során alkalmazott becsúszások, vagy az időjárási körülmények hatására a fű kikopik, netán megfakul. Ez is azt bizonyítja tehát, hogy a FIFA-sorozat aktuális évadja minden tekintetben rengeteg és valódi újdonsággal kecsegtet a virtuális futball kedvelőinek nem csak a játékmenet, hanem a grafika terén is.

A FIFA 15 a GameShop információi szerint szeptember 26-án jelenik meg Magyarországon PC-re, PS3-ra, PS4-re, PS Vitára, Nintendo 3DS-re, Nintendo Wii-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra.

Iktatva: Szórakozás
MACIKA.hu
2011